Finom és könnyű saláta a nap bármelyik szakára. |
Elkészítés módja A salátát megmossuk lecsepegtetjük, szálakra szedjük. Az epret hosszúkás alakúra felszeleteljük, a kecskesajtot apró kockákra vágjuk. Végül a lilahagymát hajszál vékony karikákra szeleteljük. Tányérokra szedjük a salátát, az eperrel szépen kirakjuk, majd lilahagymát és a kecskesajtot is ráhalmozzuk. A vinegretthez a mustárt a mézzel, olívaolajjal és a citromlével elkeverjük, sózzuk, borsozzuk és a salátára locsoljuk. Bevásárlólista/hozzávalók -1 fej frizé saláta -20 dkg eper -10 dkg lágy kecskesajt -1 kis fej lilahagyma a vinegretthez -1 teáskanál dijoni mustár -1 teáskanál méz -3 evőkanál olívaolaj -fél citrom leve -só -frissen őrőlt bors |