Gesztenyés pozsonyi kiflik Zelleitündi módra

   

Csodás pozsonyi kiflik készültek gesztenyés töltelékkel.

Elkészítés módja

A tésztához a hozzávalókat kimérjük, majd felfuttajuk az élesztőt. Az élesztővel a langyos tejjel és annyi lisztkeverékkel, (természetesen a kimért mennyiségből) hogy sűrűbb kovászt kapjunk. Míg felfut az élesztő a lisztkeveréket a vajjal a csipet sóval az édesítőkkel és a citromhéjjal összemorzsoljuk, majd jöhet a többi hozzávaló és a felfuttatott élesztő is. Közepes keménységű, könnyen kezelhető tésztát kell, hogy kapjunk. Ha túl lágy akkor egy kis lisztkeveréket tehetünk hozzá vagy ha keménynek találjuk, akkor egy kis tejjel lazíthatjuk. Egy órát pihentetjük letakarva hideg helyen.

Míg pihen a tészta, elkészítjük a tölteléket. A hozzávalókat a gesztenyés töltelékhez összekeverjük és kész.

A tésztát pihentetés után, lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. fél centiméter vastagra, majd kb. 16 db kockára vágjuk késsel és egyenként ráhalmozzuk a tölteléket kicsit hosszanti irányba, hogy a kifli minden részére kerüljön a töltelékből. Összehajtjuk, majd kifli formára hajtjuk. Sütőpapírral béllet tepsire helyezzük a kifliket és a tojássárgával megkenjük, és még 15 percet hideg helyen pihentetjük. Majd 180 C fokos sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.

Bevásárlólista/hozzávalók

-25 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék kelt tésztákhoz vagy süteményekhez 

-1 db tojás sárgája

-0,5-1 dl langyos tej

-1 lapos evőkanál tejföl

-12,5 dkg vaj

-2,5 dkg eritrit

-1 evőkanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő

-1 dkg élesztő

-csipet só

-fél citrom reszelt héja 

tetejére a kenéshez 1 tojássárga

a gesztenyés töltelék hozzávalói:

-25 dkg natur darált gesztenye

-3 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő

-egy teáskanál rum

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük