Gluténmentes almás galette Zelleitündi módra

Csodás Francia sütemény a galette, finom omlós tészta, most almával készült gluténmentesen és cukormentesen.

Elkészítés módja

Az omlós tésztához a lisztkeveréket a sóval, édesítővel és a hideg vajjal elmorzsoljuk. Azért nem eritritet használok most, mert az omlós tésztákat megkeményíti sütés után, ezért most négyszeres édesítőt használok, amivel ugyanolyan finom omlós lesz a tészta, mintha cukorral kézítettük volna. Hozzáadjuk a tojást és a tejfölt és tésztává gyúrjuk. Ha szükséges, akkor tegyünk hozzá hideg vízet. Folpackba csomagoljuk és 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni.

Közben az almákat megmossuk, és a héját eltávolítjuk és lapjára lereszeljük, egy kis édesítővel, őrőlt fahéjjal ízesítjük.  A tésztát kivesszük a hűtőből és lisztezett deszkán kinyújtjuk 3 mm vastagságú kör alakra. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a tésztát, majd rátesszük az alma tölteléket úgy hogy a szélén hagyjunk kb. 5 cm tésztát, majd ráhajtjuk a maradék tésztát. A tészta szélét megkenjük tojással és szeletelt mandulával meghintjük. 180 C fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt szeleteljük.

Bevásárlólista/hozzávalók

a tésztához

-16 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék süteményekhez 500g (itt vásárolható meg)

-9 dkg  hideg vaj/bio margarin

-1 tojás

-1 evőkanál tejföl/kókusztejszín

-1 evőkanál hideg víz, ha szükséges

-csipet só

-fél citrom reszelt héja

-1 evőkanál Éden prémium Eritvia négyszeres édesítő 

a feltéthez

-2-3 savanykás alma

-1-2 teáskanál őrőlt fahéj

-2,5 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő

 a szélére

-1 tojás

-szeletelt mandula

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.