Azért szeretem ezt az új gluténmentes lisztkeveréket, mert a legjobban hasonlít az eredetiekre ízre a belőle készült kenyér és pékáru. Olyasmi lesz, mint egy finom félbarna bagette.
Elkészítés módja A száraz hozzávalókat kimérjük és összekeverjük, az élesztőt elmorzsoljuk a lisztkeverékkel, majd a langyos vizet az írót az almaecettel és az olajjal egyneműsítjük és a száraz hozzávalókhoz adjuk. Elkeverjük, az elején nokedli szerű tésztánk lesz, majd ahogy beszívja magába a nedvességet az útifűmaghéj, úgy áll össze a tésztánk. Enyhén átgyúrjuk és 30-40 percet pihentetjük. Majd kétfelé osztjuk, átgyúrjuk a tésztát és két bagettet formázunk belőlük. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és a tetejüket bevágjuk. 10-15 percet pihentetjük. Mehet a 200C fokos sütőbe kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. Bevásárlólista/hozzávalók -30 dkg Zellei Tündi gluténmenets univerzális lisztkeverék -1 csapott kk. szódabikarbóna -1 ek. almaecet -1,5 dkg gluténmenets friss élesztő -1/2 tk. himalája só -1 evőkanál olívaolaj/kókuszolaj -150 g langyos víz-150 g író |