Gluténmentes bagettek íróval Zelleitündi módra

Azért szeretem ezt az új gluténmentes lisztkeveréket, mert a legjobban hasonlít az eredetiekre ízre a belőle készült kenyér és pékáru. Olyasmi lesz, mint egy finom félbarna bagette.

Elkészítés módja

A száraz hozzávalókat kimérjük és összekeverjük, az élesztőt elmorzsoljuk a lisztkeverékkel, majd a langyos vizet az írót az almaecettel és az olajjal egyneműsítjük és a száraz hozzávalókhoz adjuk. Elkeverjük, az elején nokedli szerű tésztánk lesz, majd ahogy beszívja magába a nedvességet az útifűmaghéj, úgy áll össze a tésztánk. Enyhén átgyúrjuk és 30-40 percet pihentetjük. Majd kétfelé osztjuk, átgyúrjuk a tésztát és két bagettet formázunk belőlük. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és a tetejüket bevágjuk. 10-15 percet pihentetjük. Mehet a 200C fokos sütőbe kb. 30-35 perc alatt készre sütjük.  

Bevásárlólista/hozzávalók

-30 dkg Zellei Tündi gluténmenets univerzális lisztkeverék 
 -1 csapott kk. szódabikarbóna
-1 ek. almaecet
-1,5 dkg gluténmenets friss élesztő
-1/2 tk. himalája só
-1 evőkanál olívaolaj/kókuszolaj
-150 g langyos víz-150 g író

Nyomtatás

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.