Gluténmentes banános brownie Zelleitündi módra

Elkészítés módja

Az étcsokoládét a vajjal megolvasztjuk, a banánt villával összetörjük. A tojásokat az eritrittel felhabosítjuk, hozzáadjuk a megolvasztott étcsokis vajas keveréket, majd az összetört banánt, vaníliaőrleményt, csipet sót és a sütőporral elkevert lisztkeveréket. 20X20 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 170 C fokon kb.15 perc alatt készre sütjük. Ha kicsit kihűlt rásimítjuk a csoki ganachet és megszórjuk liofilizált tőzegáfonyával. Ha megdermedt szép kis kockákra vágjuk. Ellenállhatatlanul finom. 🙂 

Bevásárlólista/hozzávalók

-15 dkg min. 70 %-os cukormentes étcsokoládé

-12 dkg vaj/bio margarin

-1 banán

-7 dkg eritrit

-vaníliaőrlemény

-2 tojás

-csipet só

-1 kávéskanál sütőpor

-5 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék süteményekhez 500g (itt vásárolható meg)

A csoki ganache-hoz

-5 dkg cukormnetes étcsokoládé

-0,5 dl tejszín/kókusztejszín

a díszítéshez

-liofilizált tőzegáfonya

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.