Elkészítés módja
Az étcsokoládét a vajjal megolvasztjuk, a banánt villával összetörjük. A tojásokat az eritrittel felhabosítjuk, hozzáadjuk a megolvasztott étcsokis vajas keveréket, majd az összetört banánt, vaníliaőrleményt, csipet sót és a sütőporral elkevert lisztkeveréket. 20X20 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 170 C fokon kb.15 perc alatt készre sütjük. Ha kicsit kihűlt rásimítjuk a csoki ganachet és megszórjuk liofilizált tőzegáfonyával. Ha megdermedt szép kis kockákra vágjuk. Ellenállhatatlanul finom. 🙂
Bevásárlólista/hozzávalók
-15 dkg min. 70 %-os cukormentes étcsokoládé
-12 dkg vaj/bio margarin
-1 banán
-7 dkg eritrit
-vaníliaőrlemény
-2 tojás
-csipet só
-1 kávéskanál sütőpor
-5 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék süteményekhez 500g (itt vásárolható meg)
A csoki ganache-hoz
-5 dkg cukormnetes étcsokoládé
-0,5 dl tejszín/kókusztejszín
a díszítéshez
-liofilizált tőzegáfonya