Gluténmentes darázsfészek Zelleitündi módra

   

Gyermekkorom egyik kedvenc süteménye, másnéven ferdinánd tekercs.

A Youtube csatornámon itt nézhetitek meg az elkészítését lépésről-lépésre.

Elkészítés módja

A friss élesztőt egy kis langyos tejben felfuttajuk. A hozzávalókat összegyúrjuk, lágy tésztát kell, hogy kapjunk, így ha szükséges még teszünk hozzá egy kis langyos tejet. Jól kidolgozzuk és fél óráig meleg helyen pihentetjük, duplájára kelesztjük. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, megkejnük az eritrittel ízesített vajjal és feltekerjük, mint a beiglit. (mazsolával is dúsíthatjuk, vagy a vajhoz darált diót is keverhetünk) 2-3 ujjnyi széles szeletekre vágjuk. Kivajazott jénai tálba tesszük a csigákat egymás mellé, majd legalább fél óráig kelesztjük. 180 C fokos sütőben sütjük kb. 20-25 percig. Mielőtt készre sülne, pár perccel előtte meglocsoljuk a forró édesített vaníliás tejjel. Készre sütjük, és még langyosan vaníliasodóval tálaljuk. A sodóhoz a hozzávalókat símára keverjük és lassú tűzön sűrűre főzzük.

Bevásárlólista/hozzávalók a tésztához

-20 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú gluténmentes lisztkeverék 500g (itt vásárolható meg)

-10 dkg Zellei Tündi ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék (itt vásárolható meg)

-3 tojássárga

-2 dkg gm friss élesztő 

-csipet só

-5 dkg eritrit vagy ízlés szerint négyszeres édesítő

-3,5 dl lanygos tej/növényi tej

-3 dkg vaj/laktózmentes vaj

A töltelékhez

-10 dkg vaj/laktózmentes vaj

-3 dkg négyszeres édesítő

-1 teáskanál vanília kivonat vagy vaníliaőrlemény

a sütés vége felé meglocsoljuk a darázsfészket

 -1 dl forró tej

-1 evőkanál négyszeres édesítő

-1 teáskanál vanília kivonat vagy vaníliaőrlemény 

Bevásárlólista/hozzávalók a vaníliasodóhoz

-5 dl tej

-2 tojássárga

-5 dkg eritrit

-1 evőkanál négyszeres édesítő

-1 teáskanál vaníliaőrlemény

-1 teáskanál Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú gluténmentes lisztkeverék

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük