Gluténmentes epres kevert sütemény Zelleitündi módra

Gluténmentesen is készült egy finom keverem-kavarom epres sütemény.

Elkészítés módja

Az egész tojásokat az édesítőkkel nagyon habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kókuszolajat és a növényi joghurtot és a citrom reszelt héját és levét valamint a vaníliát. A száraz hozzávalókat kimérjük és elkeverjük, majd a tojásos masszához adjuk és szép habosra kikeverjük. 26 cm-es kókuszolajjal kikent, kivehető aljú pite formába simítjuk a tészta felét és megszórjuk a megmosott negyedelt eprekkel, majd jöhet rá a tészta másik fele is. Megszórjuk a negyedelt eprek másik felével és szeletelt mandulát szórunk a tetejére. 180 C fokos sütőben 40-50 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Porrá őrőlt eritrittel, friss eperrel eperszósszal vagy lekvárral esetleg cukormentes vanília fagylalttal tálaljuk.

Bevásárlólista/hozzávalók

-20 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék 

-3 tojás

-10 dkg eritrit 

-3 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő 

-100 ml kókuszolaj

-250 ml növényi joghurt

-1 teáskanál vaníliaőrlemény/kivonat

-1 cs sütőpor

-1 citrom reszelt héja és leve

-csipet himalája só 

-40-50 dkg eper

a tetejére a szóráshoz szeletelt mandula

A tálaláshoz

-házi készítésű cukormentes vanilia fagyi 

-házi készítésű cukormentes eper dzsem 

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.