Gluténmentesen is készült egy finom keverem-kavarom epres sütemény.
Elkészítés módja
Az egész tojásokat az édesítőkkel nagyon habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kókuszolajat és a növényi joghurtot és a citrom reszelt héját és levét valamint a vaníliát. A száraz hozzávalókat kimérjük és elkeverjük, majd a tojásos masszához adjuk és szép habosra kikeverjük. 26 cm-es kókuszolajjal kikent, kivehető aljú pite formába simítjuk a tészta felét és megszórjuk a megmosott negyedelt eprekkel, majd jöhet rá a tészta másik fele is. Megszórjuk a negyedelt eprek másik felével és szeletelt mandulát szórunk a tetejére. 180 C fokos sütőben 40-50 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Porrá őrőlt eritrittel, friss eperrel eperszósszal vagy lekvárral esetleg cukormentes vanília fagylalttal tálaljuk.
Bevásárlólista/hozzávalók
-20 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék
-3 tojás
-10 dkg eritrit
-3 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő
-100 ml kókuszolaj
-250 ml növényi joghurt
-1 teáskanál vaníliaőrlemény/kivonat
-1 cs sütőpor
-1 citrom reszelt héja és leve
-csipet himalája só
-40-50 dkg eper
a tetejére a szóráshoz szeletelt mandula
A tálaláshoz
-házi készítésű cukormentes vanilia fagyi
-házi készítésű cukormentes eper dzsem