Könnyű túrós sütemény eperrel, vékony ropogós réteggel.
Elkészítés módja
Először elkészítjük a ropogós réteget. A zabpelyhet a mandulával, kókuszreszelékkel, édesítővel, sóval és a lisztkeverékkel összekeverjük, majd jöhet a kókuszolaj és a víz. Sütőpapírral bélelt 22 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk és 180 C fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük.
Amíg hűl a ropogós alj, addig elkészítjük a krémet. A krémhez a túrót az édesítőkkel a vaníliaőrleménnyel és a citrom levével és héjával elkeverjük. A tejszínt pedig habbá verjük. A zselatin fixet a túróhoz keverjük, végül a tejszínt is óvatosan hozzáforgatjuk. Az eprek egy részét megmossuk felkockázzuk és a krémhez adjuk. A finom túrókrémet rákanalazzuk a ropogós réteg tetejére. (a kapcsos tortaforma marad rajta, mert ez tartja meg a krémet) Tetszés szerint díszítjük a tetejét félbevágott eperrel. 3-4 órára a hűtőbe tesszük, míg a krém megdermed, de az egy éjszaka még ideálisabb. A tortaformát körbevágjuk óvatosan, majd a tortát tálra helyezzük.
Bevásárlólista/hozzávalók
a ropogós réteghez
-10 dkg gluténmentes apró zabpehely
-5 dkg szeletelt mandula
-1 evőkanál kókuszreszelék
-2-3 evőkanál eritrit
-5 evőkanál kókuszolaj
-csipet só
-1 evőkanál Zellei Tündi gluténmentes “kedvencem” lisztkeverék (itt vásárolható meg)
-1 evőkanál víz
a krémhez
-25 dkg laktózmentes krémtúró
-2,5 dl laktózmentes tejszín
-1 db zselatin fix
-25 dkg eper
-kávéskanál vaníliíőrlemény vagy vanília kivonat
-fél citrom leve és reszelt héja
-3 dkg eritvia négyszeres édesítő
a díszítéshez eper
Ha tetszett a recept és szeretnél a legfrissebbekről értesülni, akkor az alábbi linken tudsz feliratkozni: https://zelleitundi.hu/feliratkozas/