Gluténmentes epres túrótorta Zelleitündi módra

   


Könnyű túrós sütemény eperrel, vékony ropogós réteggel.

Elkészítés módja

Először elkészítjük a ropogós réteget. A zabpelyhet a mandulával, kókuszreszelékkel, édesítővel, sóval és a lisztkeverékkel összekeverjük, majd jöhet a kókuszolaj és a víz. Sütőpapírral bélelt 22 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk és 180 C fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük.

Amíg hűl a ropogós alj, addig elkészítjük a krémet. A krémhez a túrót az édesítőkkel a vaníliaőrleménnyel és a citrom levével és héjával elkeverjük. A tejszínt pedig habbá verjük. A zselatin fixet a túróhoz keverjük, végül a tejszínt is óvatosan hozzáforgatjuk. Az eprek egy részét megmossuk felkockázzuk és a krémhez adjuk. A finom túrókrémet rákanalazzuk a ropogós réteg tetejére. (a kapcsos tortaforma marad rajta, mert ez tartja meg a krémet) Tetszés szerint díszítjük a tetejét félbevágott eperrel. 3-4 órára a hűtőbe tesszük, míg a krém megdermed, de az egy éjszaka még ideálisabb. A tortaformát körbevágjuk óvatosan, majd a tortát tálra helyezzük.

Bevásárlólista/hozzávalók

a ropogós réteghez

-10 dkg gluténmentes apró zabpehely

-5 dkg szeletelt mandula

-1 evőkanál kókuszreszelék

-2-3 evőkanál eritrit

-5 evőkanál kókuszolaj

-csipet só

-1 evőkanál Zellei Tündi gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék

-1 evőkanál víz

a krémhez

-25 dkg laktózmentes krémtúró

-2,5 dl laktózmentes tejszín

-1 db zselatin fix

-25 dkg eper

-kávéskanál vaníliíőrlemény vagy vanília kivonat

-fél citrom leve és reszelt héja

-3 dkg eritvia négyszeres édesítő

a díszítéshez eper

Ha tetszett a recept és szeretnél a legfrissebbekről értesülni, akkor az alábbi linken tudsz feliratkozni: https://zelleitundi.hu/feliratkozas/

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük