Csodás gluténmentes galettek nektarinnal cukor nélkül.
Elkészítés módja Az omlós tésztához a lisztkeveréket a sóval, az édesítőkkel és a hideg vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojást és tésztává gyúrjuk. Ha szükséges, akkor tegyünk hozzá hideg vízet. Folpackba csomagoljuk és 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni.Közben a nektarint szeletekre vágjuk. A tésztát kivesszük a hűtőből kettéosztjuk és lisztezett deszkán kinyújtjuk 3 mm vastagságú kör alakra mindkettőt. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a tésztákat, majd rátesszük szép sorban a nektarin szeleteket, úgy hogy a szélén hagyjunk kb. 5 cm tésztát, megszórjuk a négyszeres édesítővel, esetleg egy kis őrőlt fahéjjal, majd ráhajtjuk a maradék tésztát. Megkenjük a széleiket felvert tojással és szeletelt mandulát szórunk rá. 180 C fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt porrá őrőlt eritrittel megszórjuk és szeleteljük. Ha szeretnénk egy nagyobb galettet is készíthetünk az egész tészta mennyiségből. Bevásárlólista/hozzávalók a tésztához -12,5 dkg Zellei Tündi gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék -12,5 dkg Zellei Tündi gluténmenets lisztkeverék -15 dkg hideg vaj/bio margarin-1 tojás-1 evőkanál hideg víz, ha szükséges-csipet só-fél citrom reszelt héja -2,5 dkg Eritrit-1 evőkanál Éden prémium Eritvia négyszeres édesítő a feltéthez -3-4 db nektarin -2,5 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő -őrőlt fahéj opcionális a széleire -tojás -szeletelt mandula |