Gluténmentes galette nektarinnal Zelleitündi módra

Csodás gluténmentes galettek nektarinnal cukor nélkül.

Elkészítés módja

Az omlós tésztához a lisztkeveréket a sóval, az édesítőkkel és a hideg vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojást és tésztává gyúrjuk. Ha szükséges, akkor tegyünk hozzá hideg vízet. Folpackba csomagoljuk és 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni.Közben a nektarint szeletekre vágjuk.  A tésztát kivesszük a hűtőből kettéosztjuk és lisztezett deszkán kinyújtjuk 3 mm vastagságú kör alakra mindkettőt. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a tésztákat, majd rátesszük szép sorban a nektarin szeleteket, úgy hogy a szélén hagyjunk kb. 5 cm tésztát, megszórjuk a négyszeres édesítővel, esetleg egy kis őrőlt fahéjjal, majd ráhajtjuk a maradék tésztát. Megkenjük a széleiket felvert tojással és szeletelt mandulát szórunk rá. 180 C fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt porrá őrőlt eritrittel megszórjuk és szeleteljük. Ha szeretnénk egy nagyobb galettet is készíthetünk az egész tészta mennyiségből. 

Bevásárlólista/hozzávalók

a tésztához
-12,5 dkg Zellei Tündi gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék 
-12,5 dkg Zellei Tündi gluténmenets lisztkeverék
-15 dkg  hideg vaj/bio margarin-1 tojás-1 evőkanál hideg víz, ha szükséges-csipet só-fél citrom reszelt héja
-2,5 dkg Eritrit-1 evőkanál Éden prémium Eritvia négyszeres édesítő 

a feltéthez
-3-4 db nektarin
-2,5 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő
-őrőlt fahéj

opcionális a széleire
-tojás
-szeletelt mandula

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.