Gluténmentes habkönnyű epres lepény Zelleitündi módra

Kevert epres sütemény gluténmentesen kétféle lisztkeverékből.

Elkészítés módja

A puha vajat habosra keverjük az édesítőkkel, majd hozzáadjuk a tojásokat a tejfölt, a vaníliát, végül a szódabikarbónával és a sütőporral elkevert lisztkeveréket és az egészet habkönnyűre keverjük. 26 cm-es pite formába öntjük és a félbe vágott eprekkel és az áfonyával megszórjuk a tetejét. 180 C fokos sütőben 30-35 percig tűpróbáig sütjük.

Bevásárlólista/Hozzávalók

-10 dkg vaj

-7 dkg eritrit 

-3 dkg négyszeres édesítő 

-2 tojás

-15 dkg Zellei Tündi gluténmentes “kedvencem” lisztkeverék (itt vásárolható meg)

-2 dl tejföl

-1 teáskanál vanília kivonat

-2 csapott teáskanál sütőpor

-1 kávéskanál szódabikarbóna

-25 dkg eper

-pár szem áfonya

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.