Kevert epres sütemény gluténmentesen kétféle lisztkeverékből.
Elkészítés módja
A puha vajat habosra keverjük az édesítőkkel, majd hozzáadjuk a tojásokat a tejfölt, a vaníliát, végül a szódabikarbónával és a sütőporral elkevert lisztkeveréket és az egészet habkönnyűre keverjük. 26 cm-es pite formába öntjük és a félbe vágott eprekkel és az áfonyával megszórjuk a tetejét. 180 C fokos sütőben 30-35 percig tűpróbáig sütjük.
Bevásárlólista/Hozzávalók
-10 dkg vaj
-7 dkg eritrit
-3 dkg négyszeres édesítő
-2 tojás
-15 dkg Zellei Tündi gluténmentes “kedvencem” lisztkeverék (itt vásárolható meg)
-2 dl tejföl
-1 teáskanál vanília kivonat
-2 csapott teáskanál sütőpor
-1 kávéskanál szódabikarbóna
-25 dkg eper
-pár szem áfonya