Elkészítés módja
A lisztkeverékeket kimérjük elmorzsoljuk benne az élesztőt, majd hozzáadjuk a sót és az eritritet és a szódabikarbónát. A tojást a joghurttal elkeverjük, azt is hozzáadjuk, végül a felolvasztott vajat is és az almaecetet. Jól kidolgozzuk a tésztát, ha keménynek érezzük a tésztát, akkor még tegyünk hozzá egy kis joghurtot, aztán kelesztőtálban 1 órát pihentetjük. Ha megkelt a tésztánk, akkor enyhén átgyúrjuk és 5 egyenlő részre osztjuk. A tésztákból gombócokat formálunk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és megkenjük egy felvert tojással a tetejüket, végül megszórjuk szezámmaggal. 15 percet pihentetjük, és 200 C fokos sütőben sütjük, 15 percig majd 190C fokon további 10-15 percet. Ha kihűlt tetszés szerint használjuk fel, kedvenc hamburgerünk alapjául.
Bevásárlólista/hozzávalók
-10 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú gluténmentes lisztkeverék 500g (itt vásárolható meg)
-20 dkg Zellei Tündi gluténmenets ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék (itt vásárolható meg)
-1 teáskanál só
-1 kávéskanál szódabikarbóna
-1 evőkanál almaecet
-1,5 dkg eritrit
-2 dkg vaj/kókuszolaj
-1 tojás + 1 tojás a kenéshez
-2 dkg élesztő
-3-3,2 dl joghurt/növényi joghurt
-a tetejére szezámmag