Mennyei almatorta cukormentesen és gluténmentesen.
Elkészítés módja Az eritritet a vajjal a 2 egész tojással a citrom levével és a reszelt héjával, pici sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztkeveréket amit a sütőporral elkevertünk és így is habosra keverjük. Vajazott, lisztezett hossúkás kivehető aljú pite formába simítjuk, vagy egy 24 cm-es sütőpapírral bélelt torta formába. 3-4 almát szépen felszeletelve a tetejére helyezünk, megszórjuk egy kis fahéjjal, majd 180 C fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Kb. 30-35 perc. Ha kivettük a sütőből, akkor még forrón cukormentes baracklekvárral megkenjük. Bevásárlólista/hozzávalók -7 dkg eritrit -3 dkg Éden Prémium Eritvia -15 dkg vaj vagy 10 dkg kókuszolaj -2 egész tojás-fél citrom leve és héja -csipet só -12 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú gluténmentes lisztkeverék -1 teáskanál sütőpor -3-4 savanykás alma a szóráshoz őrőlt fahéja tetejére cukormentes baracklekvár |