Gluténmentes Holland almatorta Zelleitündi módra

   

Mennyei almatorta cukormentesen és gluténmentesen.

Elkészítés módja

Az eritritet a vajjal a 2 egész tojással a citrom levével és a reszelt héjával, pici sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztkeveréket amit a sütőporral elkevertünk és így is habosra keverjük. Vajazott, lisztezett hossúkás kivehető aljú pite formába simítjuk, vagy egy 24 cm-es sütőpapírral bélelt torta formába. 3-4 almát szépen felszeletelve a tetejére helyezünk, megszórjuk egy kis fahéjjal, majd 180 C fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Kb. 30-35 perc. Ha kivettük a sütőből, akkor még forrón cukormentes baracklekvárral megkenjük. 

Bevásárlólista/hozzávalók

-7 dkg eritrit 
-3 dkg Éden Prémium Eritvia
-15 dkg vaj vagy 10 dkg kókuszolaj
-2 egész tojás-fél citrom leve és héja
-csipet só
-12 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú gluténmentes lisztkeverék 
-1 teáskanál sütőpor
-3-4 savanykás alma a szóráshoz őrőlt fahéja tetejére cukormentes baracklekvár

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük