Gluténmentes húsvéti fonott kalácsok Zelleitündi módra

Gluténmentesen is készíthetünk mennyei fonott kalácsokat.

Elkészítés módja

Kimérjük a hozzávalókat, (nagyon fontos, hogy minden alapanyagnak szobahőmérsékletűnek kell lennie) majd a lisztkeveréket az élesztővel az édesítőkkel a csipet sóval és a fruktózzal elkeverjük. A tojást enyhén felverjük, hozzáadjuk a növényi tejet és hozzáadjuk a száraz anyagokhoz. Elkeverjük, majd kissé átgyúrjuk a tésztát, ami gyúrás közben kicsit magába szívja a nedvességet. Végül a puha bio margarint vagy a kókuszolajat is hozzáadjuk, majd azzal is átgyúrjuk a tésztát. Letakarva langyos helyen 40 percet pihentetjük. Ha szépen megkelt, akkor három négy részre osztjuk a tésztát, attól függően, hogy egy nagyobb vagy több kisebb kalácsot szeretnénk. Lisztezett deszkán minden adag tésztából három egyforma rudat sodrunk és megfonjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és megkenjük a tetejét egy felvert tojással, majd megszórjuk tetszőlegesen mandula szeletekkel, mákkal vagy a szezámmaggal. További 20 percet pihentetjük. 180 C fokon 35-40 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt szeleteljük.

Bevásárlólista/hozzávalók

-30 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék 

-6 g szárított bio élesztő

-1 kávéskanál sütőpor

-1 egész tojás

-1 csipet só

-1 csipet fruktóz

-5 dkg eritrit

-1 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő

-2,5 dkg Alsan bio margarin/kókuszolaj

-28 dkg növényi tej

a tetejére 

-1 db tojás

-ízlés szerint mák, szezámmag, szeletelt mandula

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.