Gluténmentes kókuszgolyók Zelleitündi módra

Piskóta maradékból készült mennyei kókuszgolyó.

Elkészítés módja

Először a piskótát készítjük el. A tojásokat szétválasztjuk a fehérjét habosra keverjük, hozzáadjuk az eritritet és addig verjük míg fényes nem lesz, majd hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáját, és azzal is habosra keverjük. Óvatosan hozzáadjuk a lisztkeveréket és elkeverjük. Sütőpapírral bélelt kb. 20x30cm-es tepsibe simítjuk és 180 C fokos sűtőben 10-12 percig sütjük. A kihűlt piskótát cafatokra törjük, majd hozzáadjuk az összes hozzávalót és összegyúrjuk. Ha túl száraz lenne akkor tehetünk még hozzá egy kis baracklekvárt vagy egy kis tejet is. Kicsi gombócokat formálunk belőlük és végül kókuszreszelékben meghempergetjük.

Bevásárlólista/hozzávalók

a piskótához

-5 tojás

-5 evőkanál Tündi Free eritrit (itt vásárolható meg)

-5 evőkanál Zellei Tündi gluténmentes “kedvencem” lisztkeverék (itt vásárolható meg)

a kókuszgolyó összeéllításához

-3 evőkanál cukormentes házi baracklekvár

-2 evőkanál Tündi Free Négyszer Édesebb (itt vásárolható meg)

-1 teáskanál rum aroma

-2-3 evőkanál kakaópor

-2 evőkanál kókuszreszelék

a hempergetéshez kókuszreszelék

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük