Finom lángos is készíthető a gluténmentes lisztkeverékemből.
Elkészítés módja
A lisztkeveréket kimérjük, hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, vagyis a szárított élesztőt a sütőport a fruktózt a sót, és összekeverjük. A langyos vízet a kókuszolajjal elkeverjük és a száraz hozzávalókhoz adjuk, néhány keveréssel, nokedliszerű tésztát kapunk, amit kézzel tovább gyúrunk, kb. egy percig, majd letakarva langyos helyen 30 percet pihentetünk. Ha megkelt akkor kétfelé vagy négy kisebb gombócra osztjuk a tésztát és lisztezett deszkán kinyújtjuk kör alakúra, kb 1,5-2 cm vastagra úgy hogy a szélek kicsit vatagabbak legyenek. 10 percet pihentetjük konyharuhával letakarva. Majd forró olajban kisütjük őket. Papírtörlőre szedjük őket, majd ízlés szerint fokhagymával, tejföllel és sajttal ízesíthetjük. Az elkészült lángos szénhidráttartalma az olajat leszámítva 25,7g/100g.
Bevásárlólista/hozzávalók–
20 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék
-1 teáskanál szárított élesztő
-1 teáskanál sütőpor
– fél teáskanál himalája só
-1 csipet fruktóz az élesztőgombák beindításához, akinek belefér a diétájába, de elhagyható
-1 evőkanál kókuszolaj
-240 g langyos víz Kókuszolaj vagy olaj a sütéshez
a feltétnek tejföl, sajt vagy fokhagyma