Brutál finom leveles kakaós csigák gluténmentesen. Kívül ropog, belül puha, csupa csokis finomság.
Elkészítés módja A hozzávalókat kimérjük, majd az élesztőt elmorzsoljuk a lisztkeverékkel és a többi száraz hozzávalóval elkeverjük, majd a tejet és a tojást elkeverjük, a száraz hozzávalókhoz öntjük és lágy kelt tésztát gyúrunk. Kidolgozzuk, majd meleg helyen letakarva, kétszeresére kelesztjük. Kb. 40 perc.Ha megkelt, hét részre osztjuk, majd kinyújtjuk mindegyiket kisebb téglalap alakúra. A hideg vajat hat részre osztjuk és az első kinyújtott tésztánkra reszeljük. Jöhet a következő kinyújtott tésztánk, arra is reszelünk vajat, majd így tovább, míg el nem fogy a vajunk. A tetejét tésztával zárjuk. Az így kapott rétegezett tésztát, szép vékonyra kinyújtjuk. Megkenjük a kinyújtott tésztát egy kis vízzel, de vigyázzunk ne áztassuk el a tésztát. Rászórjuk az édesítővel elkevert kakaóport, végül szorosan feltekerjük a tésztát. 2-3 cm-es vastagságú szeleteket vágunk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, kicsit ellapítjuk a csigákat. 20 percig pihentetjük és 200 C fokos sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük. 17 db gyönyörű kakaós csiga lett belőle. Bevásárlólista/hozzávalók a tésztához -35 dkg Zellei Tündi gluténmenets ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék -1 teáskanál himalája só -1 evőkanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő -2 dkg élesztő -330 g langyos tej -1 egész tojás (55g) -12,5 dkg hideg fagyos vaj -5 dkg holland kakaópor -3 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő, ízlés szerint lehet több is |