Gluténmentes leveles kakaós csigák Zelleitündi módra

Brutál finom leveles kakaós csigák gluténmentesen. Kívül ropog, belül puha, csupa csokis finomság.

Elkészítés módja

A hozzávalókat kimérjük, majd az élesztőt elmorzsoljuk a lisztkeverékkel és a többi száraz hozzávalóval elkeverjük, majd a tejet és a tojást elkeverjük, a száraz hozzávalókhoz öntjük és lágy kelt tésztát gyúrunk. Kidolgozzuk, majd meleg helyen letakarva, kétszeresére kelesztjük. Kb. 40 perc.Ha megkelt, hét részre osztjuk, majd kinyújtjuk mindegyiket kisebb téglalap alakúra. A hideg vajat hat részre osztjuk és az első kinyújtott tésztánkra reszeljük. Jöhet a következő kinyújtott tésztánk, arra is reszelünk vajat, majd így tovább, míg el nem fogy a vajunk. A tetejét tésztával zárjuk. Az így kapott rétegezett tésztát, szép vékonyra kinyújtjuk. Megkenjük a kinyújtott tésztát egy kis vízzel, de vigyázzunk ne áztassuk el a tésztát. Rászórjuk az édesítővel elkevert kakaóport, végül szorosan feltekerjük a tésztát. 2-3 cm-es vastagságú szeleteket vágunk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, kicsit ellapítjuk a csigákat. 20 percig pihentetjük és 200 C fokos sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük. 17 db gyönyörű kakaós csiga lett belőle. 

 Bevásárlólista/hozzávalók

a tésztához

-35 dkg Zellei Tündi gluténmenets ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék 
-1 teáskanál himalája só
-1 evőkanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő
-2 dkg élesztő
-330 g langyos tej
-1 egész tojás (55g) 
-12,5 dkg hideg fagyos vaj
-5 dkg holland kakaópor
 -3 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő, ízlés szerint lehet több is 

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.