Egyszerű elkészíteni, ezt a könnyű és mennyei finom máktortát almával.
Elkészítés módja
A puha vajat az édesítőkkel habosra keverjük, majd hozzáadjuk az egész tojásokat a citrom levét és a reszelt héját. Hozzáadjuk a lisztkeveréket és a mákot, amit a sütőporral és a sóval elkevertünk és így is habosra keverjük. Ha sűrűnek találjuk, akkor tehetünk hozzá egy-két evőkanál tejet. Sütőpapírral bélelt vajazott, 26 cm-es tortaformába simítjuk. 3-4 almát szépen felszeletelve a tetejére helyezünk, megszórjuk egy kis fahéjjal, majd 180 C fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Kb. 45-55 perc. Ha kivettük a sütőből, akkor még forrón cukormentes baracklekvárral megkenjük.
Bevásárlólista/hozzávalók
-7 dkg eritrit
-2,5 dkg Éden Prémium Eritvia
-15 dkg puha vaj
-2 egész tojás
-fél citrom leve és héja
-pici só
-7,5 dkg Zellei Tündi gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék (a lisztkeverék hozzá itt vásárolható meg)
-7,5 dkg darált mák
-2 teáskanál sütőpor
-3-4 savanykás alma
a tetejére cukormentes baracklekvár