Könnyen elkészíthető, habkönnyű és finom meggyes sütemény.
Elkészítés módja
Az édesítőket a puha vajjal vanília kivonattal habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat és tovább keverjük, ezután a joghurtot és a tejfölt is belekeverjük. A száraz hozzávalókat kimérjük, vagyis a lisztkeveréket a sütőport és a sót, alaposan összekeverjük, végül a vajas tojásos keverékhez adjuk. Szép habosra kikeverjük pár perc alatt, ha esetleg túl sűrűnek találjuk, akkor egy pici tejet adhatunk hozzá. 24×24 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és a tetejére helyezzük a meggy szemeket. 180 C fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Porrá őrőlt eritrittel tálaljuk.
Bevásárlólista/hozzávalók
-15 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék
-7 dkg eritrit
-2 evőkanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő
-1 teáskanál vanília kivonat
-egy csipet só
-14 dkg vaj
-1 dl tejföl
-1 dl joghurt
-2 tojás
-1 cs sütőpor
-35 dkg magozott fagyasztott meggy