Gluténmentes mézes krémes Zelleitündi módra

   

Elkészítés módja

A tojást a puha vajat az édesítővel a mézhelyettesítőt és a szódabikarbónát összekeverjük míg ikrás nem lesz. Hozzáadjuk a tejet, majd a lisztkeveréket és összegyúrjuk. Ha keménynek érezzük a tésztát és törik, akkor tegyünk még hozzá egy kis tejet, hogy szépen nyújtható, kezelhető tésztát kapjunk. Négy részre osztjuk, kinyújtjuk fél centiméteres vastagságúra és tepsi hátán megsütjük. A tejet és a lisztkeveréket felfőzzük. Pár percig főzzük, míg jól besűrűsödik a krém alapunk, állandó keverés közben. Ha teljesen kihűlt, hozzáadjuk a puha vajat a vaníliaőrleményt, és az édesítőket. Ezt jól kikeverjük, és megkenjük a lapokat. A végén a csokimázat is elkészítjük.  A vajat megolvasztjuk a kakaóport és az édesítőt hozzáadjuk, elkeverjük, végül egy csepp ecetet is hozzáadunk. Rásimítjuk ezt a finom csokis mázat a mézes krémes tetejére. Egy éjszakán át pihentetjük, hogy megpuhúljon a süteményünk, másnap szeleteljük.

Bevásárlólista/hozzávalók

a tésztához

-1 egész tojás

-5 dkg vaj/bio margarin

-2,5 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő

-1 evőkanál mézhelyttesítő esetleg méz

-1 kávéskanál szódabikarbóna

-3 evőkanál tej/növényi tej

-18 dkg Zellei Tündi gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék

a krémhez

-3 dl tej/növényi tej

-3 evőkanál Zellei Tündi gluténmentes ropogós héjú keynér és péksütemény lisztkeverék

-12 dkg vaj/bio margarin

-vaníliaőrlemény

-5 dkg eritrit porrá őrőlve

-3 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő


a tetejére csokimáz

-1,5 evőkanál holland kakaópor
-2 teáskanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő
– egy csepp ecet  

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük