Csodás mini gluténmentes bagettek készültek kétféle gluténmenets lisztkeverékemből.
Elkészítés módja A száraz hozzávalókat kimérjük és összekeverjük,az élesztőt elmorzsoljuk a lisztkeverékkel, majd a langyos vizet az almaecettel és az olajjal egyneműsítjük és a száraz hozzávalókhoz adjuk. Elkeverjük, az elején nokedli szerű tésztánk lesz, majd ahogy beszívja magába a nedvességet az útifűmaghéj, úgy áll össze a tésztánk. Enyhén átgyúrjuk és 30 percet pihentetjük. Majd nyolcfelé osztjuk a tésztát és enyhén hosszúkás formájú mini bagetteket formázunk belőlük. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és a tetejüket bevágjuk középen. Mehet a 200C fokos sütőbe kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Bevásárlólista/hozzávalók -15 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék süteményekhez 500g (itt vásárolható meg) -15 dkg Zellei Tündi gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék (itt vásárolható meg) -1 kk. szódabikarbóna -1 ek. almaecet -2 dkg friss élesztő -1/2 tk. himalája só -1 evőkanál olívaolaj/kókuszolaj -340g langyos víz |