Gluténmentes mini bagettek Zelleitündi módra

   

Csodás mini gluténmentes bagettek készültek kétféle gluténmenets lisztkeverékemből.

Elkészítés módja

A száraz hozzávalókat kimérjük és összekeverjük,az élesztőt elmorzsoljuk a lisztkeverékkel, majd a langyos vizet az almaecettel és az olajjal egyneműsítjük és a száraz hozzávalókhoz adjuk. Elkeverjük, az elején nokedli szerű tésztánk lesz, majd ahogy beszívja magába a nedvességet az útifűmaghéj, úgy áll össze a tésztánk. Enyhén átgyúrjuk és 30 percet pihentetjük. Majd nyolcfelé osztjuk a tésztát és enyhén hosszúkás formájú mini bagetteket formázunk belőlük. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és a tetejüket bevágjuk középen. Mehet a 200C fokos sütőbe kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.  

Bevásárlólista/hozzávalók

-15 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék süteményekhez 500g (itt vásárolható meg)
-15 dkg Zellei Tündi gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék (itt vásárolható meg)
-1 kk. szódabikarbóna
-1 ek. almaecet
-2 dkg friss élesztő
-1/2 tk. himalája só 
-1 evőkanál olívaolaj/kókuszolaj 
-340g langyos víz

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük