Gluténmentes narancsos mogyorós kuglóf Zelleitündi módra

   

Elkészítés módja

A tojásokat az édesítőkkel kihabosítjuk, majd az olívaolajjal, narancslével és az íróval elkeverjük, és hozzáadjuk a villával áttört banánt is. Ízesítjük a vaníliával és a narancshéjjal. Ha szeretnénk tehetünk hozzá egy kis őrőlt fahéjat is. A száraz anyagokat kimérjük és elkeverjük, majd a tojásos keverékhez adjuk és szépen kikeverjük. A mogyorós csokidarabokat is hozzáadjuk. Kiolajozott kuglóf formába öntjük és 50-60 perc alatt tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt porrá őrőlt eritrittel díszítjük.

Bevásárlólista/hozzávalók

-25 dkg Zellei Tündi ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék (itt vásárolható meg)

-3 érett banán

-3 dkg holland kakaópor 

-2 teáskanál sütőpor

-1 teáskanál szódabikarbóna

-csipet himalája só 

-12 dkg eritrit 

-4 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő 

-3 tojás

-170 ml olívaolaj/kókuszolaj 

-130 g joghurt

-1 teáskanál vaníliaőrlemény/vaníliakivonat

-1 narancs reszelt héja

-fél narancs leve

-1 teáskanál őrőlt fahéj

-1 tábla (80g) cukormentes mogyorós csokoládé

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük