Elkészítés módja
A tojásokat az édesítőkkel kihabosítjuk, majd az olívaolajjal, narancslével és az íróval elkeverjük, és hozzáadjuk a villával áttört banánt is. Ízesítjük a vaníliával és a narancshéjjal. Ha szeretnénk tehetünk hozzá egy kis őrőlt fahéjat is. A száraz anyagokat kimérjük és elkeverjük, majd a tojásos keverékhez adjuk és szépen kikeverjük. A mogyorós csokidarabokat is hozzáadjuk. Kiolajozott kuglóf formába öntjük és 50-60 perc alatt tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt porrá őrőlt eritrittel díszítjük.
Bevásárlólista/hozzávalók
-25 dkg Zellei Tündi ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék (itt vásárolható meg)
-3 érett banán
-3 dkg holland kakaópor
-2 teáskanál sütőpor
-1 teáskanál szódabikarbóna
-csipet himalája só
-12 dkg eritrit
-4 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő
-3 tojás
-170 ml olívaolaj/kókuszolaj
-130 g joghurt
-1 teáskanál vaníliaőrlemény/vaníliakivonat
-1 narancs reszelt héja
-fél narancs leve
-1 teáskanál őrőlt fahéj
-1 tábla (80g) cukormentes mogyorós csokoládé