Finom habos palacsinták készültek a gluténmentes lisztkeverékemből.
Elkészítés módja
A tojásokat enyhén felverjük az édesítővel, majd hozzáadjuk a lisztkeveréket, a sót és a szódabikarbónát. Felengedjük a tejjel és az ásványvízzel és símára keverjük. Az útifűmaghéj folyamatosan magába fogja szívni a folyadékot, így többször hozzá kellett adni, még egy kis tejét és ásványvízet felváltva. Enyhén olajozott vagy vajazott palacsintasütőben vékony palacsintákat sütünk, majd ízlés szerint cukormentes lekvárral vagy más töltelékkel tálaljuk.
Bevásárlólista/hozzávalók
-7 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék süteményekhez (itt vásárolható meg)
-1-2 tojás
-1-1,5 dl tej/növényi tej
-késhegynyi szódabikarbóna
-1-1,5 dl szénsavas áványvíz
-csípest só
-2 teáskanál négyszeres édesítő eritrit+stevia keveréke