Gluténmentes palacsinta Zelleitündi módra

Finom habos palacsinták készültek a gluténmentes lisztkeverékemből.

Elkészítés módja

A tojásokat enyhén felverjük az édesítővel, majd hozzáadjuk a lisztkeveréket, a sót és a szódabikarbónát. Felengedjük a tejjel és az ásványvízzel és símára keverjük. Az útifűmaghéj folyamatosan magába fogja szívni a folyadékot, így többször hozzá kellett adni, még egy kis tejét és ásványvízet felváltva. Enyhén olajozott vagy vajazott palacsintasütőben vékony palacsintákat sütünk, majd ízlés szerint cukormentes lekvárral vagy más töltelékkel tálaljuk.

Bevásárlólista/hozzávalók

-7 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék süteményekhez (itt vásárolható meg)

-1-2 tojás

-1-1,5 dl tej/növényi tej

-késhegynyi szódabikarbóna

-1-1,5 dl szénsavas áványvíz

-csípest só

-2 teáskanál négyszeres édesítő eritrit+stevia keveréke

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.