Gyorsan elkészíthető gluténmentes lekváros piskótatekercs cukor hozzáadása nélkül.
Elkészítés módja
A 6 egész tojást az eritrittel nagyon habosra keverjük, annyira hogy megálljon a habverőn. Majd a lisztkeveréket átszitálva óvatosan hozzáforgatjuk. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk és 170 C fokos sütőben, tűpróbáig sütjük kb. 10 percig. Ha kicsit kihűlt óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt és feltekerjük a sütőpapírral együtt, hogy ne ragadjon egymáshoz a piskóta a feltekerés közben. Ha teljesen kihűlt, akkor a kitekert piskótára kenjük a cukormentes lekvárt, majd feltekerjük és porrá őrőlt eritrittel megszórjuk.
Bevásárlólista/hozzávalók
-6 tojás
-6 evőkanál eritrit
-6 evőkanál Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék süteményekhez 500g (itt vásárolható meg)
-házi cukormentes sárgabarcklekvár