Könnyű nyári sütemény nektarinnal gluténmentesen.
Elkészítés módja A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját az édesítőkkel a vanília kivonattal felhabosítjuk, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, a sütőporral elkevert lisztkeveréket a reszelt citromhéjat és végül óvatosan beleforgatjuk a tojások fehérjét is.Hosszúkás kivehető aljú pite formába simítjuk a tésztát és a tetejét kirakjuk a nektarin szeletekkel. 180 C fokra melegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Bevásárlólista/hozzávalók -7,5 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék süteményekhez (itt vásárolható meg) -7,5 dkg Zellei Tündi gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék (itt vásárolható meg) -3 tojás -12 dkg vaj -2 teáskanál sütőpor -csipet só -fél citrom reszelt héja -1 teáskanál vanília kivonat -5 dkg Tündi Free eritrit (itt vásárolható meg) -3 dkg Tündi Free Négyszer Édesebb (itt vásárolható meg) -2 db nektarin |