Gluténmentes pite nektarinnal Zelleitündi módra

   

Könnyű nyári sütemény nektarinnal gluténmentesen.

Elkészítés módja

A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját az édesítőkkel a vanília kivonattal felhabosítjuk, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, a sütőporral elkevert lisztkeveréket a reszelt citromhéjat és végül óvatosan beleforgatjuk a tojások fehérjét is.Hosszúkás kivehető aljú pite formába simítjuk a tésztát és a tetejét kirakjuk a nektarin szeletekkel. 180 C fokra melegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

 Bevásárlólista/hozzávalók

-7,5 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék
-7,5 dkg Zellei Tündi gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék 
-3 tojás
-12 dkg vaj
-2 teáskanál sütőpor
-csipet só
-fél citrom reszelt héja
-1 teáskanál vanília kivonat
-5 dkg eritrit
-3 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő
-2 db nektarin 

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük