Nagyon finom tésztát kapunk a gm sütis lisztkeverékem és a ropogós héjú lisztkeverék fele, fele arányban való keverésével. Most a pizzát is így készítettem.
Elkészítés módja A lisztkeverékekett kimérjük, hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, vagyis az élesztőt elmorzsiljuk a sót hozzáadjuk, és összekeverjük. A langyos vízet az olajjal elkeverjük és a száraz hozzávalókhoz adjuk, néhány keveréssel, nokedliszerű tésztát kapunk, amit kézzel tovább gyúrunk, kb. egy percig, majd letakarva langyos helyen 30 percet pihentetünk. Közben elkészítjük a paradicsomszószt. A passatát felmelegítjük, hozzáadunk egy kis vízet, majd a fűszereket és összeforraljuk. Ha megkelt a pizza tésztánk, akkor enyhén lisztezett felületen háromfelé osztjuk. Kinyújtjuk kerek formára folyamatos lisztezés közben, majd villával sűrűn megszurkáljuk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, vagy pizzakőre. 210 C fokra előmelegített sütőben 7 perc alatt elősütjük, majd kivesszük és megkenjük a paradicsomszósszal, és a tetejére mozarella kerül. Néhány friss bazsalikom levelet és félbevágott koktél paradicsomot teszünk rá. Visszatesszük a sütőbe és készre sütjük, kb. 3-4 perc alatt. Ha az alja már enyhén pirult, a tetején pedig a mozarella is kicsit megpirult, akkor kész. Megszórjuk parmezán forgáccsal és friss bazsalikomlevéllel és ruccolával díszítjük, végül ráhelyezzük a prosciutto szeleteket is. Bevásárlólista/hozzávalók a tésztához -15 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék süteményekhez (itt vásárolható meg) -15 dkg Zellei Tündi ropogós héjú keyér és péksütemény lisztkeverék (itt vásárolható meg) -1,5 dkg friss gluténmentes élesztő – fél teáskanál himalája só -1 evőkanál olívaolaj -340 g langyos víz a paradicsomszószhoz -3 dl passata-só, bors-2 evőkanál olívaolaj -1 kis csokor friss bazsalikom a feltéthez -mozzarella -prosciutto crudo -friss bazsalikomlevél -koktél paradicsom -ruccola |