Gluténmentes pizza margherita másképp Zelleitündi módra

   

Nagyon finom tésztát kapunk a gm lisztkeverékem és a ropogós héjú lisztkeverék fele, fele arányban való keverésével. Most a pizzát is így készítettem.

Elkészítés módja

A lisztkeverékekett kimérjük, hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, vagyis az élesztőt elmorzsiljuk a sót hozzáadjuk, és összekeverjük. A langyos vízet az olajjal elkeverjük és a száraz hozzávalókhoz adjuk, néhány keveréssel, nokedliszerű tésztát kapunk, amit kézzel tovább gyúrunk, kb. egy percig, majd letakarva langyos helyen 30 percet pihentetünk. Közben elkészítjük a paradicsomszószt. A passatát felmelegítjük, hozzáadunk egy kis vízet, majd a fűszereket és összeforraljuk. Ha megkelt a pizza tésztánk, akkor enyhén lisztezett felületen háromfelé osztjuk. Kinyújtjuk kerek formára folyamatos lisztezés közben, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, vagy pizzakőre. 190 C fokra előmelegített sütőben 7 perc alatt elősütjük, majd kivesszük és megkenjük a paradicsomszósszal, és a tetejére mozarella kerül. Néhány friss bazsalikom levelet és félbevágott koktél paradicsomot teszünk rá. Visszatesszük a sütőbe és készre sütjük, kb. 3-4 perc alatt. Ha az alja már enyhén pirult, a tetején pedig a mozarella is kicsit megpirult, akkor kész. Megszórjuk parmezán forgáccsal és friss bazsalikomlevéllel és ruccolával díszítjük.

 Bevásárlólista/hozzávalók

a tésztához

-15 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék
-15 dkg Zellei Tündi ropogós héjú keyér és péksütemény lisztkeverék 
-1,5 dkg friss gluténmentes élesztő
– fél teáskanál himalája só
-1 evőkanál olívaolaj
-340 g langyos víz a paradicsomszószhoz
-3 dl passata-só, bors-2 evőkanál olívaolaj
-1 kis csokor friss bazsalikom 

a feltéthez

-mozzarella
 -friss bazsalikomlevél
-koktél paradicsom
-ruccola 

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük