Az új “kedvencem” lisztkeverékből készült pizza hajdinamentesen.
Elkészítés módja
A lisztkeveréket kimérjük, hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, vagyis az élesztőt elmorzsoljuk a sót hozzáadjuk, és összekeverjük. A langyos vízet az olajjal elkeverjük és a száraz hozzávalókhoz adjuk, néhány keveréssel, nokedliszerű tésztát kapunk, amit kézzel tovább gyúrunk, kb. egy percig, majd letakarva langyos helyen 30 percet pihentetünk. Közben elkészítjük a paradicsomszószt. A passatát felmelegítjük, hozzáadunk egy kis vízet, majd a fűszereket és összeforraljuk. Ha megkelt a pizza tésztánk, akkor enyhén lisztezett felületen háromfelé osztjuk. Kinyújtjuk kerek formára folyamatos lisztezés közben, majd villával sűrűn megszurkáljuk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, vagy pizzakőre. 210 C fokra előmelegített sütőben 7 perc alatt elősütjük, majd kivesszük és megkenjük a paradicsomszósszal, és a tetejére mozarella kerül. Néhány friss bazsalikom levelet és félbevágott koktél paradicsomot teszünk rá. Visszatesszük a sütőbe és készre sütjük, kb. 3-4 perc alatt. Ha az alja már enyhén pirult, a tetején pedig a mozarella is kicsit megpirult, akkor kész. Megszórjuk parmezán forgáccsal és friss bazsalikomlevéllel és ruccolával díszítjük, végül ráhelyezzük a prosciutto szeleteket is.
Bevásárlólista/hozzávalók
a tésztához
-30 dkg Zellei Tündi gluténmentes “kedvencem” lisztkeverék (itt vásárolható meg)
-1,5 dkg friss gluténmentes élesztő
– fél teáskanál himalája só
-1 evőkanál olívaolaj
-330 g langyos víz
a paradicsomszószhoz
-3 dl passata
-só, bors
-2 evőkanál olívaolaj
-1 kis csokor friss bazsalikom
a feltéthez
-mozzarella
-prosciutto crudo
-friss bazsalikomlevél
-koktél paradicsom
-ruccola