Gluténmentes pizza prosciuttoval, ruccolával Zelleitündi módra

Az új “kedvencem” lisztkeverékből készült pizza hajdinamentesen.

Elkészítés módja

A lisztkeveréket kimérjük, hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, vagyis az élesztőt elmorzsoljuk a sót hozzáadjuk, és összekeverjük. A langyos vízet az olajjal elkeverjük és a száraz hozzávalókhoz adjuk, néhány keveréssel, nokedliszerű tésztát kapunk, amit kézzel tovább gyúrunk, kb. egy percig, majd letakarva langyos helyen 30 percet pihentetünk. Közben elkészítjük a paradicsomszószt. A passatát felmelegítjük, hozzáadunk egy kis vízet, majd a fűszereket és összeforraljuk. Ha megkelt a pizza tésztánk, akkor enyhén lisztezett felületen háromfelé osztjuk. Kinyújtjuk kerek formára folyamatos lisztezés közben, majd villával sűrűn megszurkáljuk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, vagy pizzakőre. 210 C fokra előmelegített sütőben 7 perc alatt elősütjük, majd kivesszük és megkenjük a paradicsomszósszal, és a tetejére mozarella kerül. Néhány friss bazsalikom levelet és félbevágott koktél paradicsomot teszünk rá. Visszatesszük a sütőbe és készre sütjük, kb. 3-4 perc alatt. Ha az alja már enyhén pirult, a tetején pedig a mozarella is kicsit megpirult, akkor kész. Megszórjuk parmezán forgáccsal és friss bazsalikomlevéllel és ruccolával díszítjük, végül ráhelyezzük a prosciutto szeleteket is.

 Bevásárlólista/hozzávalók

a tésztához

-30 dkg Zellei Tündi gluténmentes “kedvencem” lisztkeverék (itt vásárolható meg)

-1,5 dkg friss gluténmentes élesztő

– fél teáskanál himalája só

-1 evőkanál olívaolaj

-330 g langyos víz

 a paradicsomszószhoz

-3 dl passata

-só, bors

-2 evőkanál olívaolaj

-1 kis csokor friss bazsalikom 

a feltéthez

-mozzarella

-prosciutto crudo

 -friss bazsalikomlevél

-koktél paradicsom

-ruccola 

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.