Gluténmentes Profiterol Zelleitündi módra

Az új Zellei Tündi gluténmentes palacsinta és galuska lisztkeverékből még égetett tészta is készíthető vagyis például gluténmentes profiterol.

Elkészítés módja

A vizet a vajjal és sóval együtt egy kis lábasba tesszük, és felmelegítjük. Amint felforr a víz, húzzuk le a tűzről az edényt, és keverjünk hozzá a lisztkeveréket fakanállal, majd helyezzük vissza a tűzhelyre. Hamarosan gombóccá áll össze a tészta, ami elválik a fakanáltól és az edény falától. Még 2-3 percig kevergessük, és amikor olyan hangot hallunk, mintha zsírban sercegne a tészta, húzzuk le a tűzről és borítsuk egy hideg felületre, hogy gyorsabban hűljön. Amikor picit kihűlt a tészta, de még langyos, akkor helyezzük vissza az ugyancsak kihűlt edénybe, adjuk hozzá egyenként a tojásokat. Csak akkor adjuk hozzá a második tojást, amikor az elsőt már jól elkevertük a tésztával. Habzsák segítségével formázzunk belőle golyókat, és sütőpapíron, 200 C fokon süssük őket 15-20 percig, míg aranyszínűek lesznek. A tejszínt verjük fel az édesítővel kemény habbá, majd ha kihűltek a profiterol golyók, akkor vágjuk félbe és töltsük meg őket vele. A csokoládékrémhez mindent összekeverünk egy kis lábasba a vaj kivételével és a tűzhelyen addig keverjük, míg besűrűsödik. A végén hozzákeverjük a vajat, ami szépen elolvad benne. Végül tálaljuk a profiterolt és a csokikrémmel díszítjük. Főzött vaníliakrémmel is megtölthetjük a profiterolokat.

Bevásárlólista/hozzávalók

a tésztához:

-12,5 dkg víz

-5 dkg vaj

-10 dkg Zellei Tündi gluténmentes palacsinta, sütemény és galuska lisztkeverék (itt vásárolható meg)

-2 tojás

-csipet só 

a krémhez:

 -3 dl tejszín/növényi tejszín

-1 evőkanál négyszeres édesítő (eritrit+stevia keveréke)

 Csokoládékrémhez:

-3 dl tej/növényi tej

-3 dkg eritrit 

-1 evőkanál négyszeres édesítő

-2-3 ek holland kakaópor

-1 tk vaj 

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.