Az új Zellei Tündi gluténmentes palacsinta és galuska lisztkeverékből még égetett tészta is készíthető vagyis például gluténmentes profiterol.
Elkészítés módja
A vizet a vajjal és sóval együtt egy kis lábasba tesszük, és felmelegítjük. Amint felforr a víz, húzzuk le a tűzről az edényt, és keverjünk hozzá a lisztkeveréket fakanállal, majd helyezzük vissza a tűzhelyre. Hamarosan gombóccá áll össze a tészta, ami elválik a fakanáltól és az edény falától. Még 2-3 percig kevergessük, és amikor olyan hangot hallunk, mintha zsírban sercegne a tészta, húzzuk le a tűzről és borítsuk egy hideg felületre, hogy gyorsabban hűljön. Amikor picit kihűlt a tészta, de még langyos, akkor helyezzük vissza az ugyancsak kihűlt edénybe, adjuk hozzá egyenként a tojásokat. Csak akkor adjuk hozzá a második tojást, amikor az elsőt már jól elkevertük a tésztával. Habzsák segítségével formázzunk belőle golyókat, és sütőpapíron, 200 C fokon süssük őket 15-20 percig, míg aranyszínűek lesznek. A tejszínt verjük fel az édesítővel kemény habbá, majd ha kihűltek a profiterol golyók, akkor vágjuk félbe és töltsük meg őket vele. A csokoládékrémhez mindent összekeverünk egy kis lábasba a vaj kivételével és a tűzhelyen addig keverjük, míg besűrűsödik. A végén hozzákeverjük a vajat, ami szépen elolvad benne. Végül tálaljuk a profiterolt és a csokikrémmel díszítjük. Főzött vaníliakrémmel is megtölthetjük a profiterolokat.
Bevásárlólista/hozzávalók
a tésztához:
-12,5 dkg víz
-5 dkg vaj
-10 dkg Zellei Tündi gluténmentes palacsinta, sütemény és galuska lisztkeverék (itt vásárolható meg)
-2 tojás
-csipet só
a krémhez:
-3 dl tejszín/növényi tejszín
-1 evőkanál négyszeres édesítő (eritrit+stevia keveréke)
Csokoládékrémhez:
-3 dl tej/növényi tej
-3 dkg eritrit
-1 evőkanál négyszeres édesítő
-2-3 ek holland kakaópor
-1 tk vaj