Gluténmentes rácsos almás pite Zelleitündi módra

Elkészítés módja

A lisztkeverékekett elmorzsoljuk a vajjal, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrúnk belőle. Ha nagyon törne, akkor tehetünk hozzá még egy kis vizet. Nem szabad, hogy nagyon felmelegedjen a vaj a kezünktől, mert akkor nem lesz jó a tészta íze és állaga. A tésztát folpackba csomagolva betesszük a hűtőbe. Addig meghámozzuk az almákat és lereszeljük, majd hozzákeverjük az édesítőt és a csipet fahéjat. A tésztát kétharmad, egyharmad részre osztjuk. A nagyobb tésztát kinyújtjuk kb. fél centi vastagra. És egy 26 cm-es sütőpapírral bélelt kivehető aljú pite formába helyezzük a tésztát majd ráhalmozzuk az almát, amit kinyomkodtunk. A maradék tésztát is kinyújtjuk és hosszú vékonyabb csíkokat vágunk belőle, amiket megsodrunk és rácsot formázva a tetejére helyezzük. A tetejét megkenhetjük felvert tojással. 180 c fokos sütőben 25-30 percig sütjük. Tálaláskor porrá őrőlt eritrittel megszórjuk.

Bevásárlólista/hozzávalók a tésztához

-20 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék süteményekhez 500g

-20 dkg Zellei Tündi gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék

-20 dkg vaj /biomargarin

-2 db tojássárga

-7 eritrit

-3 dkg négyszeres édesítő (eritrit+stevia keveréke)

-2-3 púpos evőkanál tejföl/ növényi joghurt

-2 teáskanál sütőpor

-1 csipet szódabikarbóna

-csipet só, 

-fél citrom reszelt héja

Bevásárlólista/hozzávalók a töltelékhez

-4-5 savanykás alma

-2-3 dkg négyszeres édesítő (eritrit+stevia keveréke)

-őrőlt fahéj

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.