Elkészítés módja
A lisztkeverékekett elmorzsoljuk a vajjal, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrúnk belőle. Ha nagyon törne, akkor tehetünk hozzá még egy kis vizet. Nem szabad, hogy nagyon felmelegedjen a vaj a kezünktől, mert akkor nem lesz jó a tészta íze és állaga. A tésztát folpackba csomagolva betesszük a hűtőbe. Addig meghámozzuk az almákat és lereszeljük, majd hozzákeverjük az édesítőt és a csipet fahéjat. A tésztát kétharmad, egyharmad részre osztjuk. A nagyobb tésztát kinyújtjuk kb. fél centi vastagra. És egy 26 cm-es sütőpapírral bélelt kivehető aljú pite formába helyezzük a tésztát majd ráhalmozzuk az almát, amit kinyomkodtunk. A maradék tésztát is kinyújtjuk és hosszú vékonyabb csíkokat vágunk belőle, amiket megsodrunk és rácsot formázva a tetejére helyezzük. A tetejét megkenhetjük felvert tojással. 180 c fokos sütőben 25-30 percig sütjük. Tálaláskor porrá őrőlt eritrittel megszórjuk.
Bevásárlólista/hozzávalók a tésztához
-20 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék süteményekhez 500g
-20 dkg Zellei Tündi gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék
-20 dkg vaj /biomargarin
-2 db tojássárga
-7 eritrit
-3 dkg négyszeres édesítő (eritrit+stevia keveréke)
-2-3 púpos evőkanál tejföl/ növényi joghurt
-2 teáskanál sütőpor
-1 csipet szódabikarbóna
-csipet só,
-fél citrom reszelt héja
Bevásárlólista/hozzávalók a töltelékhez
-4-5 savanykás alma
-2-3 dkg négyszeres édesítő (eritrit+stevia keveréke)
-őrőlt fahéj