Gluténmentes rácsos túrós pite Zelleitündi módra

Az új gluténmentes palacsinta, sütemény és galuska lisztkeverékből, mennyei omlós pite készíthető, mert a gluténmentes lisztek olyan arányban vannak benne, amitől még finomabb lesz a végeredmény.

Elkészítés módja

A lisztkeveréket elmorzsoljuk a vajjal, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrúnk belőle. Ha nagyon törne, akkor tehetünk hozzá még egy kis vizet. Nem szabad, hogy nagyon felmelegedjen a vaj a kezünktől, mert akkor nem lesz jó a tészta íze és állaga. A tésztát folpackba csomagolva betesszük a hűtőbe. Addig elkészítjük a tölteléket. A túrót áttörjük, majd hozzákeverjük az édesítőt a reszelt citromhéjat a mazsolát és a vaníliaőrleményt. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját hozzáadjuk a túróhoz szépen elkeverjük, majd a tojások fehérjét kemény habbá verjük és azt is a túrókrémhez forgatjuk óvatosan. A tésztát két részre osztjuk egyharmad és kétharmad arányban, a nagyobb felét kinyújtjuk kb. fél centi vastagra. 30X20 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a tésztát majd rásimítjuk a túró tölteléket. A másik tésztát is kinyújtjuk fél cm vastagra és csíkokat vágunk belőle, amiket enyhén megsodrunk és rácsot formázva belőlük ráhelyezzük a túró töltelék tetejére. Megkenjük a felvert tojással, majd 180 C fokos sütőben 25-30 percig sütjük. Tálaláskor porrá őrőlt eritrittel megszórjuk.

Bevásárlólista/hozzávalók a tésztához

-25 dkg Zellei Tündi gluténmentes palacsinta, sütemény és galuska lisztkeverék (itt vásárolható meg)

-12,5 dkg vaj /biomargarin

-1 db tojássárga

-4 dkg Tündi Free Eritrit (itt vásárolható meg)

-2,5 dkg Tündi Free Négyszer Édesebb (itt vásárolható meg)

-2 púpos evőkanál tejföl/ növényi joghurt

-1 púpos teáskanál sütőpor

-1 csipet szódabikarbóna

-csipet só, 

-fél citrom reszelt héja

Bevásárlólista/hozzávalók a töltelékhez

-50 dkg házi túró

-4-5 dkg Tündi Free Négyszer édesebb (itt vásárolható meg)

-reszelt citromhéj

-1 teáskanál vaníliaőrlemény

-2 tojás

-5 dkg arany mazsola

a tetejére a kenéshez 1 tojás sárgája

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük