Gluténmentes répatorta tekercs Zelleitündi módra

   

Gluténmentesen is elkészült ez a különleges répatorta tekercs. Nagy sikere volt a Fem3 Café élő műsorában, ahová elkészítettem ezt a húsvéti vendégváró süteményt.

Elkészítés módja

A tojásokat az eritrittel habosra keverjük, majd a száraz hozzávalókat kimérjük, összekeverjük és a tojásos keverékhez adjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és azt is óvatosan a keverékhez adjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe (a sütőpapírt is kicsit beolajozzuk nehogy odaragadjon a tészta) simítjuk a tésztát. 180 C fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha megsült, még melegen levesszük róla a sütőpapírt, majd ezzel a sütőpapírral együtt feltekerjük és így hagyjuk kihűlni. A tejszínt habbá verjük, ízesítjük a narancs héjával és egy kis levével, ízlés szerint édesítjük, majd hozzáadjuk a habfixálót és a vaníliaőrleményt is. Kiitekerjük a tésztánkat és rásimítjuk a krémet, majd szépen feltekerjük. Porrá őrőlt eritrittel díszítjük, és ehető virágokkal.

Bevásárlólista/hozzávalók

-10 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék 

-4 tojás

-1 teáskanál vaníliakivonat

-10 dkg eritrit

-csipet só

-1 teáskanál sütőpor

-1 evőkanál olívaolaj

-1 teáskanál őrőlt fahéj

-fél teáskanál őrőlt gyömbér

-2 közepes sárgarépa

a krémhez

-2,5 dl laktózmentes tejszín

-fél narancs leve és héja

-1 cs habfixáló

-késhegynyi vaníliaőrlemény

-1-2 evőkanál porrá őrőlt eritrit

a tetejére

-porrá őrőlt eritrit

-ehető árvácskák

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük