Gluténmentes ropogós héjú cipók Zelleitündi módra

A gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverékből készült cipók.

Elkészítés módja
A lisztkeveréket kimérjük, hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, az élesztőt a szódabikarbónát, majd hozzáadjuk a sót, és összekeverjük. A langyos vizet az olajjal, almaecettel elkeverjük, és a száraz hozzávalókhoz adjuk, néhány keveréssel nokedliszerű tésztát kapunk, amit kézzel tovább gyúrunk pár percig, majd letakarva langyos helyen 30-40 percig pihentetjük. Ezután kettő egyenlő részre osztjuk és cipóknak formázzuk őket enyhén lisztezett felületen. A tetejüket kereszt irányban bevágjuk és 10-15 percet pihentetjük. 200 C fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, majd 190 C fokon további 10-15 percet sütjük. Ha nem vagyunk biztosak benne, hogy átsült-e, akkor tűpróbával ellenőrizzük. Sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd fogyasztjuk.

Bevásárlólista/hozzávalók:

-250g  Zellei Tündi gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék 

-2 dkg friss gluténmentes élesztő

-1 teáskanál himalája só

-1 kávéskanál szódabikarbóna

-1 evőkanál almaecet

-1 evőkanál olívaolaj

-275 ml langyos víz

-kókuszolaj vagy olívaolaj kenéshez a tetejére

-esetleg magvak a tetejére

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.