Elkészítés módja
A száraz hozzávalókat kimérjük és összekeverjük,az élesztőt elmorzsoljuk a lisztkeverékekkel, majd a langyos vizet és tejet az almaecettel és az olajjal egyneműsítjük és a száraz hozzávalókhoz adjuk. Elkeverjük, az elején nokedli szerű tésztánk lesz, majd ahogy beszívja magába a nedvességet az útifűmaghéj, úgy áll össze a tésztánk. Jól átgyúrjuk és 30-40 percet pihentetjük. Majd hétfelé osztjuk a tésztát és hosszúkás kifliket formázunk, sodorva belőlük. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megszórjuk reszelt sajttal a tetejüket. További 15 percet pihentetjük. Majd mehet a 200C fokos sütőbe 20 percre majd 190C fokos sütőben még további 10-15 perc alatt készre sütjük.
Bevásárlólista/hozzávalók
-10 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú gluténmentes lisztkeverék 500g (itt vásárolható meg)
-20 dkg Zellei Tündi gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék (itt vásárolható meg)
-fél teáskanál szódabikarbóna
-1 ek. almaecet
-2 dkg friss élesztő
-1 tk. himalája só
-2 dkg vaj/kókuszolaj
-360 g langyos víz és fele langyos tej/növényi tej
a tetejére reszelt sajt