Gluténmentes sajtos rúd Zelleitündi módra

Édesanyám receptje alapján készült ez a túrós sajtos rúd.

Elkészítés módja

A lisztkeveréket a hideg vajjal elmorzsoljuk és a sóval, majd hozzáadjuk a túrót és tésztát gyúrunk belőle. Folpackba csomagolva egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap ujjnyi vatagra kinyújtjuk lisztezett felületen és tetszés szerinti méretre felcsíkozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és megszórjuk reszelt sajttal. 190 C fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

Bevásárlólista/hozzávalók

-25 dkg Zellei Tündi gluténmentes palacsinta, sütemény és galuska lisztkeverék (itt vásárolható meg)

-25 dkg túró (lehet laktózmentes is)

-25 dkg vaj (lehet laktózmentes is)

-2 teáskanál só

a tetejére kb 15 dkg reszelt trapista sajt

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük