Édesanyám receptje alapján készült ez a túrós sajtos rúd.
Elkészítés módja
A lisztkeveréket a hideg vajjal elmorzsoljuk és a sóval, majd hozzáadjuk a túrót és tésztát gyúrunk belőle. Folpackba csomagolva egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap ujjnyi vatagra kinyújtjuk lisztezett felületen és tetszés szerinti méretre felcsíkozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és megszórjuk reszelt sajttal. 190 C fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Bevásárlólista/hozzávalók
-25 dkg Zellei Tündi gluténmentes palacsinta, sütemény és galuska lisztkeverék (itt vásárolható meg)
-25 dkg túró (lehet laktózmentes is)
-25 dkg vaj (lehet laktózmentes is)
-2 teáskanál só
a tetejére kb 15 dkg reszelt trapista sajt