Gluténmentes serpenyős pizza Zelleitündi módra

15 perc alatt kész a finom ropogós pizza gluténmentesen.

Elkészítés módja

A lisztkeveréket a szódabikarbónával a sóval elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet az olívaolajat és az almaecetet. Pár perc alatt összeáll a tészta és féretesszük. Addig elkészítjük a paradicsomszószt. A passattát felfőzzük az olívaolajjal, sóval, borssal és friss bazsalikomlevéllel és kész. Egy 20 cm-es teflon serpenyőt felmelegítünk. A tésztát négyfelé osztjuk. Az egyiket kinyújtjuk kerek formára jó vékonyra lisztezett felületen. Beletesszük a forró száraz serpenyőbe. Ezután megkenjük a paradicsomszósszal és tetszés szerinti feltétekkel. Én sonkát mini mozarellát és ecetes pepperoni paprikát tettem rá. Egy fedővel 2-3 percig sütjük, majd levesszük a fedőt és további pár perc kell még neki, hogy teljesen kész legyen. Összesen kb. 8 percig sütjük. Friss bazsalikommal tálaljuk és szeletekre vágjuk. Ebből a mennyiségből 4 db pizza lesz.

Bevásárlólista/ hozzávalók

a tésztához

-200 g Zellei Tündi gluténmentes “kedvencem” lisztkeverék (itt vásárolható meg)

-210 g langyos víz

-1 teáskanál himalája só

-1 evőkanál olívaolaj

-1 mokkáskanál szódabikarbóna

-1 evőkanál almaecet

a paradicsomszószhoz

-3 dl pasatta

-1 evőkanál olívaolaj

-só, frissen őrőlt bors

-friss bazsalikomlevél

a feltéthez

-20 dkg sonka

-20 dkg mini mozarella golyók

-ecetes pepperoni paprika

-pár seem frisk bazsalikomlevél

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük