15 perc alatt kész a finom ropogós pizza gluténmentesen.
Elkészítés módja
A lisztkeveréket a szódabikarbónával a sóval elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet az olívaolajat és az almaecetet. Pár perc alatt összeáll a tészta és féretesszük. Addig elkészítjük a paradicsomszószt. A passattát felfőzzük az olívaolajjal, sóval, borssal és friss bazsalikomlevéllel és kész. Egy 20 cm-es teflon serpenyőt felmelegítünk. A tésztát négyfelé osztjuk. Az egyiket kinyújtjuk kerek formára jó vékonyra lisztezett felületen. Beletesszük a forró száraz serpenyőbe. Ezután megkenjük a paradicsomszósszal és tetszés szerinti feltétekkel. Én sonkát mini mozarellát és ecetes pepperoni paprikát tettem rá. Egy fedővel 2-3 percig sütjük, majd levesszük a fedőt és további pár perc kell még neki, hogy teljesen kész legyen. Összesen kb. 8 percig sütjük. Friss bazsalikommal tálaljuk és szeletekre vágjuk. Ebből a mennyiségből 4 db pizza lesz.
Bevásárlólista/ hozzávalók
a tésztához
-200 g Zellei Tündi gluténmentes “kedvencem” lisztkeverék (itt vásárolható meg)
-210 g langyos víz
-1 teáskanál himalája só
-1 evőkanál olívaolaj
-1 mokkáskanál szódabikarbóna
-1 evőkanál almaecet
a paradicsomszószhoz
-3 dl pasatta
-1 evőkanál olívaolaj
-só, frissen őrőlt bors
-friss bazsalikomlevél
a feltéthez
-20 dkg sonka
-20 dkg mini mozarella golyók
-ecetes pepperoni paprika
-pár seem frisk bazsalikomlevél