Gluténmentes sós perecek Zelleitündi módra

   

Sós apró perecek készültek gluténmentesen.

Elkészítés módja

A lisztkeveréket a hideg vajjal a sütőporral és a sóval elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojást és annyi tejfölt, hogy összeálljon a tészta. Folpackba csomagolva fél vagy 1 órát pihenetejük a hűtőben. Majd kinyújtjuk 3-4 mm vastagságúra a tésztát, és kiszaggatjuk a pereceket. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, és  megkenjük a tetejüket a felvert tojással, majd ízlés szerint megszórjuk őket nagyszemű sóval, szezámmaggal vagy köménymaggal. 180 C fokra előmelegített sütőben szép aranybarnéra sütjük, kb. 10-14 perc alatt.

Bevásárlólista/hozzávalók

-25 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék 

-12,5 dkg vaj/Alsan bio margarin

-1 tojás

-1 teáskanál sütőpor

-1 teáskanál só

-annyi tejföl hogy összeálljon a tészta

a tetetére 

-1 tojás

-ízlés szerint nagyszemű só, szezámmag, köménymag

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük