Sós apró perecek készültek gluténmentesen.
Elkészítés módja
A lisztkeveréket a hideg vajjal a sütőporral és a sóval elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojást és annyi tejfölt, hogy összeálljon a tészta. Folpackba csomagolva fél vagy 1 órát pihenetejük a hűtőben. Majd kinyújtjuk 3-4 mm vastagságúra a tésztát, és kiszaggatjuk a pereceket. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, és megkenjük a tetejüket a felvert tojással, majd ízlés szerint megszórjuk őket nagyszemű sóval, szezámmaggal vagy köménymaggal. 180 C fokra előmelegített sütőben szép aranybarnéra sütjük, kb. 10-14 perc alatt.
Bevásárlólista/hozzávalók
-25 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék
-12,5 dkg vaj/Alsan bio margarin
-1 tojás
-1 teáskanál sütőpor
-1 teáskanál só
-annyi tejföl hogy összeálljon a tészta
a tetetére
-1 tojás
-ízlés szerint nagyszemű só, szezámmag, köménymag