Az új szénhidrátcsökkentett gluténmentes lisztkeverékből elkészült az első beigli.
Elkészítés módja
Az új lisztkeverékemnek nagyon magas a folyadékfelvevő képessége. Ez 150 %-ot jelent. Csak tojásal készíthető el vele bármi, mert így alakul ki a tészta szerkezete. 100g lisztkeverékenként 1 tojást (kb.55g) ajánlok az elkészítéséhez, a többi valamilyen folyadék vagyis a további 95g.
A receptnél a száraz és a nedves hozzávalókat kimérjük, majd a nedves hozzávalókat hozzáadjuk a szárazakhoz és először keverve, majd gyúrva pár perc alatt szép tésztává áll össze a massza. 15 percig pihentetjük langyos helyen a tésztát. Addig elkészítjük a tölteléket, vagyis a hozzávalókat elkeverjük annyi növényi tejjel, hogy kenhető tésztát kapjunk. Ebből egy kisebb beigli lesz. A tésztánkat enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk fél cm vastagságúra, majd megkenjük a töltelékkel. A széleit behajtjuk egy picit és feltekerjük. Megkenjük a felületét egy tojássárgával, hideg helyen 15 percet pihentetjük, a közepét megszurkáljuk a tészta aljáig egy hurka pálcával, majd 180 C fokos sütőben készre sütjük 20-25 perc alatt. Ha kihűlt szeleteljük és fogyasztjuk.
Az elkészült beigli szénhidrátcsökkentett, cukormentes, gluténmentes és paleo, mivel élesztőt sem használtunk az elkészítéséhez.
Bevásárlólista/hozzávalók
-100g Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú gluténmentes lisztkeverék
-40 g kókuszolaj
-25g eritrit
-csipet só
-1 db tojás
-55g növényi tej
-1 ek. citromlé
-1 tk. szódabikarbóna
a töltelékhez
-100 g darált mák
-25g Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő
-25 g arany mazsola
-annyi növényi tej, hogy kenhető tölteléket kapjunk