Az új gluténmentes szénhidrátcsökkentett általános lisztkeverékből készült rusztikus medvehagymás bagettek.
Elkészítés módja
A lisztkeveréket kimérjük, hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, az élesztőt a szódabikarbónát, majd hozzáadjuk a sót, és összekeverjük. A langyos vizet az olajjal, almaecettel elkeverjük, és a száraz hozzávalókhoz adjuk és az apróra felvágott medvehagymát is, néhány keveréssel nokedliszerű tésztát kapunk, amit kézzel tovább gyúrunk kb. egy-két percig, majd letakarva langyos helyen 30-60 percig pihentetjük. Lágyabb tésztát kell, hogy kapjunk, ami a kelesztés után egy habkönnyű tésztává varázsolódik. Ezután kettő egyenlő részre osztjuk és bagetteket formázunk belőlük a végeiket elvékonyítva. Szépen sodorjuk ki, aztán hempergessük meg a lisztkeverékben. A tetejüket többször bevágjuk és 10-15 percet pihentetjük. 200 C fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd 190 C fokon további 15-20 percet sütjük. Ha nem vagyunk biztosak benne, hogy átsült-e, akkor tűpróbával ellenőrizzük. Sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd fogyasztjuk.
Bevásárlólista/hozzávalók:
-200g Zellei Tündi gluténmentes csökkentett szénhidráttartalmú általános lisztkeverék
-1,5 dkg friss gluténmentes élesztő vagy 1,5 teáskanál szárított élesztő
-1,5 teáskanál himalája só
-1 kávéskanál szódabikarbóna
-1 evőkanál almaecet
-1 evőkanál olívaolaj
-260-280 ml langyos víz
-medvehagyma ízlés szerint