Gluténmentes szénhidrátcsökkentett medvehagymás bagettek Zelleitündi módra

Az új gluténmentes szénhidrátcsökkentett általános lisztkeverékből készült rusztikus medvehagymás bagettek.

Elkészítés módja
A lisztkeveréket kimérjük, hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, az élesztőt a szódabikarbónát, majd hozzáadjuk a sót, és összekeverjük. A langyos vizet az olajjal, almaecettel elkeverjük, és a száraz hozzávalókhoz adjuk és az apróra felvágott medvehagymát is, néhány keveréssel nokedliszerű tésztát kapunk, amit kézzel tovább gyúrunk kb. egy-két percig, majd letakarva langyos helyen 30-60 percig pihentetjük. Lágyabb tésztát kell, hogy kapjunk, ami a kelesztés után egy habkönnyű tésztává varázsolódik. Ezután kettő egyenlő részre osztjuk és bagetteket formázunk belőlük a végeiket elvékonyítva. Szépen sodorjuk ki, aztán hempergessük meg a lisztkeverékben. A tetejüket többször bevágjuk és 10-15 percet pihentetjük. 200 C fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd 190 C fokon további 15-20 percet sütjük. Ha nem vagyunk biztosak benne, hogy átsült-e, akkor tűpróbával ellenőrizzük. Sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd fogyasztjuk.

Bevásárlólista/hozzávalók:

-200g  Zellei Tündi gluténmentes csökkentett szénhidráttartalmú általános lisztkeverék 

-1,5 dkg friss gluténmentes élesztő vagy 1,5 teáskanál szárított élesztő

-1,5 teáskanál himalája só

-1 kávéskanál szódabikarbóna

-1 evőkanál almaecet

-1 evőkanál olívaolaj

-260-280 ml langyos víz

-medvehagyma ízlés szerint

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.