Gluténmentes szénhidrátcsökkentett mini zsemlék Zelleitündi módra

   

Cuki mini zsemlék készültek az új gm ch csökkentett általános lisztkeverékemből.

Elkészítés módja
A lisztkeveréket kimérjük, hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, az élesztőt a szódabikarbónát, majd hozzáadjuk a sót, és összekeverjük. A langyos vizet az aludtejjel és az olajjal, almaecettel elkeverjük, és a száraz hozzávalókhoz adjuk, néhány keveréssel nokedliszerű tésztát kapunk, amit kézzel tovább gyúrunk kb. egy percig, majd letakarva langyos helyen 30 percig pihentetjük. Ezután fagyis kanállal kiszaggatjuk, enyhén megformázzuk pici lisztkeverékkel és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, ezeket a cuki kis zsemléket. A tetejüket bevágjuk és 10 percet pihentetjük. 200 C fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd 190 C fokon további 10-15 percet sütjük. Ha nem vagyunk biztosak benne, hogy átsült-e, akkor tűpróbával ellenőrizzük. Sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd fogyasztjuk. Party szendvicseknek is kiváló vagy gyerekeknek zsúrra, de egyszerűen uzsonnára is. A gyerekek imádják a cuki kis szendvicseket belőlük. 

Bevásárlólista/hozzávalók:
-200g  Zellei Tündi gluténmentes csökkentett szénhidráttartalmú általános lisztkeverék 
-fél csomag gluténmentes szárított élesztő-
1 teáskanál himalája só
-1 kávéskanál szódabikarbóna
-1 evőkanál almaecet
-1 evőkanál olívaolaj
-130 ml langyos víz
-130 ml házi laktózmentes aludtej vagy joghurt/növényi joghurt

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük