Gluténmentes szénhidrátcsökkentett sós kiflik Zelleitündi módra

Az új gm ch csökkentett lisztből készült mennyei sós kiflik.

Elkészítés módja

A lisztkeveréket kimérjük, hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, az élesztőt majd hozzáadjuk a sót, és összekeverjük. A langyos tejet az olvasztott vajjal elkeverjük, és a száraz hozzávalókhoz adjuk, néhány keveréssel nokedliszerű tésztát kapunk, amit kézzel tovább gyúrunk kb. egy percig,
majd letakarva langyos helyen 30 percig pihentetjük.
 Enyhén lisztezett felületen kerek alakúra nyújtjuk a tésztát négy cikkre vágjuk, majd feltekerjük a széles felénél, enyhén behajlítjuk kifli formára. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A kiflik tetejét langyos vízzel megkenjük és megszórjuk durva himalája sóval. 190 C fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd 180 C fokon további 10-15 percet sütjük. Ha nem vagyunk biztosak benne, hogy átsült-e, akkor tűpróbával ellenőrizzük. Sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd fogyasztjuk. 

Bevásárlólista/hozzávalók:


-200g  Zellei Tündi gluténmentes csökkentett szénhidráttartalmú általános lisztkeverék 

-fél csomag gluténmentes szárított élesztő

-1 teáskanál himalája só

-1 kávéskanál szódabikarbóna

-1 evőkanál almaecet

-2 dkg olvasztott vaj/kókuszolaj

-260 ml langyos tej/növényi tej

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.