Az új gm ch csökkentett lisztből készült mennyei sós kiflik.
Elkészítés módja
A lisztkeveréket kimérjük, hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, az élesztőt majd hozzáadjuk a sót, és összekeverjük. A langyos tejet az olvasztott vajjal elkeverjük, és a száraz hozzávalókhoz adjuk, néhány keveréssel nokedliszerű tésztát kapunk, amit kézzel tovább gyúrunk kb. egy percig, majd letakarva langyos helyen 30 percig pihentetjük. Enyhén lisztezett felületen kerek alakúra nyújtjuk a tésztát négy cikkre vágjuk, majd feltekerjük a széles felénél, enyhén behajlítjuk kifli formára. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A kiflik tetejét langyos vízzel megkenjük és megszórjuk durva himalája sóval. 190 C fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd 180 C fokon további 10-15 percet sütjük. Ha nem vagyunk biztosak benne, hogy átsült-e, akkor tűpróbával ellenőrizzük. Sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd fogyasztjuk.
Bevásárlólista/hozzávalók:
-200g Zellei Tündi gluténmentes csökkentett szénhidráttartalmú általános lisztkeverék
-fél csomag gluténmentes szárított élesztő
-1 teáskanál himalája só
-1 kávéskanál szódabikarbóna
-1 evőkanál almaecet
-2 dkg olvasztott vaj/kókuszolaj
-260 ml langyos tej/növényi tej