Gluténmentes szénhidrátcsökkentett túrós táska Zelleitündi módra

Szénhidrátcsökkentetten és gluténmentesen készültek ezek a finom túrós táskák cukor hozzáadása nélkül.

Elkészítés módja

A lisztkeveréket kimérjük, hozzáadjuk a szárított élesztőt az édesítőt a csipet sót és a reszelt citromhéjat. A vajat elmorzsoljuk benne, majd jöhet hozzá a langyos tej és a vanília kivonat. Elkeverjük a száraz és a nedves hozzávalókat, először nokedli szerű tésztát kapunk, majd szépen összeáll, amit pár percig gyúrunk, és egy szép kelt tésztává áll össze. Letakarjuk és 30 percet pihentetjük. Esetleg kelesztőtálba tesszük és 30-40 C fokra melegített sütőben kelesztjük. Közben elkészítjük a túrókrémet. A túrót áttörjük és az összes hozzávalóval együtt elkeverjük. Ha megkelt a tészta, akkor kinyújtjuk téglalap alakúra és 12 egyenlő kockára vágjuk. Mindegyik tészta kocka közepébe egy jó adag túrókrémet töltünk és a tészta négy sarkát középen összecsípjük. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd megkenjük tojással, pihentetjük 10 percet és 190 C fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. 

Bevásárlólista/hozzávalók
-25 dkg Zellei Tündi gluténmentes csökkentett szénhidráttartalmú általános lisztkeverék (a lisztkeverék hozzá itt vásárolható meg)
-fél csomag gluténmentes szárított élesztő
-1 tojás
-5 dkg vaj/kókuszolaj-csipet só
-3 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő
-1 teáskanál vanília kivonat-295g langyos tej/növényi tej-reszelt citromhéj a töltelékhez
-50 dkg túró
-2 tojás sárgája
-4 dkg Éden Pémium Eritvia négyszeres édesítő
-vanília kivonat-reszelt citromhéj-arany mazsola 

A tetejére a kenéshez 1 tojás

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.