A Zellei Tündi házi fagylaltok tortákba, krémekbe is használahtóak. Mennyei tiramisu készült most belőle.
Elkészítés módja
Először a piskótát készítjük el. A tojások fehérjét habosra keverjük, hozzáadjuk az eritritet, majd addig keverjük míg fényes nem lesz. Ezután egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, amivel szintén habosra keverjük, majd a lisztkeveréket óvatosan hozzáforgatjuk. Egy 24×24 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 C fokos sütőben tűpróbáig sütjük. A krémhez a mascarponét a vaníliás házi fagylalttal elkeverjük, és egy kevés rummal ízesítjük. A tejszínt is habbá verjük, majd hozzáforgatjuk a mascarponés krémhez. A fekete kávét rummal, amarettóval, édesítővel és a tejjel elkeverjük. A piskótát desszert gyűrűkkel kiszúrjuk olyan nagyságúra, mint a poharunk. Majd belehelyezzük a pohárba, és jól meglocsoljuk a kávés rumos tejjel, aztán jöhet rá egy sor krém. Meghintjük kakaóporral, majd következik ismét egy sor piskóta, amit szintén meglocsolunk a kávés keverékkel, végül befedjük a krémmel. Meghintjük kakaóporral és pár órára hűtőbe tesszük pihenni, hogy a piskóta felszívja a folyadékot és a krém kicsit megszilárduljon.
Bevásárlólista/hozzávalóka piskótához
-4 tojás
-4 evőkanál eritrit
-4 evőkanál Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék süteményekhez 500g (itt vásárolható meg)
a krémhez
-25 dkg mascarpone
-7 dkg Zellei Tündi vaníliás házi fagylalt (itt vásárolható meg)
-1,5 dl tejszín
-1 evőkanál rum
-1 teáskanál amaretto
-2 adag espresszo kávé
-1 dl tej
-kakaópor