Elkészítés módja
A száraz hozzávalókat kimérjük és összekeverjük,az élesztőt elmorzsoljuk a lisztkeverékekkel, majd a langyos vizet az almaecettel és az olajjal egyneműsítjük és a száraz hozzávalókhoz adjuk. Elkeverjük, az elején nokedli szerű tésztánk lesz, majd ahogy beszívja magába a nedvességet az útifűmaghéj, úgy áll össze a tésztánk. Jól átgyúrjuk és 30-40 percet pihentetjük. Ha megkelt akkor hosszúkás formára formázzuk, hogy a kenyér sütőformába beleférjen. Sütőpapírral bélelt kisebb toast kenyér sütő formába tesszük és még 30 percet pihentetjük. A tetejét megkenjük olívaolajjal vagy egy kis kókuszolajjal. Majd mehet a 200C fokos sütőbe 40 percre, majd 190C fokon még további 30-35 perc alatt készre sütjük.
Bevásárlólista/hozzávalók
-10 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú gluténmentes lisztkeverék 500g (itt vásárolható meg)
-20 dkg Zellei Tündi gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék (itt vásárolható meg)
-fél teáskanál szódabikarbóna
-1 ek. almaecet
-2,5 dkg friss élesztő
-1 tk. himalája só
-1 evőkanál olívaolaj/kókuszolaj
-320 g langyos víz