A kedvenc túrótortám almával gluténmentesen is elkészítettem.
Elkészítés módja
A túrót villával áttörjük, majd hozzáadjuk az édesítőket, aztán egyenként a tojásokat és habosra keverjük. Belereszeljük a citrom héját, majd belefacsarjuk a fél citrom levét, végül a tejet is hozzákeverjük. A sütőporral elkevert lisztet is hozzáadjuk. Szép homogénre elkeverjük. Ha túl kemény lenne a massza, akkor tehetünk még hozzá egy kis tejet. Sütőpapírral bélelt 20X20 cm-es formába öntjük a masszát, és elsimítjuk. Megtisztított, cikkekre vágott almával kirakjuk a tetejét, enyhén belenyomkodjuk a cikkeket fejjel lefelé. 180 C fokon 50-60 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Porrá őrőlt eritrittel díszítjük, majd tálaljuk.
Bevásárlólista/hozzávalók
-10 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék
-25 dkg túró
-7 dkg eritrit
-2 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő
-2 tojás
-1 citrom reszelt héja
-fél citrom leve
-0,5 dl tej/növényi tej
-1 cs sütőpor
a tetejére
-1 alma cikkekre vágva