Gluténmentes túrótorta almával Zelleitündi módra

   

A kedvenc túrótortám almával gluténmentesen is elkészítettem.

Elkészítés módja

A túrót villával áttörjük, majd hozzáadjuk az édesítőket, aztán egyenként a tojásokat és habosra keverjük. Belereszeljük a citrom héját, majd belefacsarjuk a fél citrom levét, végül a tejet is hozzákeverjük. A sütőporral elkevert lisztet is hozzáadjuk. Szép homogénre elkeverjük. Ha túl kemény lenne a massza, akkor tehetünk még hozzá egy kis tejet. Sütőpapírral bélelt 20X20 cm-es formába öntjük a masszát, és elsimítjuk. Megtisztított, cikkekre vágott almával kirakjuk a tetejét, enyhén belenyomkodjuk a cikkeket fejjel lefelé. 180 C fokon 50-60 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Porrá őrőlt eritrittel díszítjük, majd tálaljuk.

Bevásárlólista/hozzávalók

-10 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék 

-25 dkg túró

-7 dkg eritrit 

-2 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő 

-2 tojás

-1 citrom reszelt héja 

-fél citrom leve

-0,5 dl tej/növényi tej

-1 cs sütőpor

a tetejére

-1 alma cikkekre vágva

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük