Elkészítés módja
A szárazanyagokat kimérjük , vagyis a lisztkeveréket a szódabikarbónát a sót és a lenmagot, majd összekeverjük. A növényi tejet az olvasztott kókuszolajjal és az almaecettel összekeverjük és a szárazanyagokhoz öntjük. Jól elkeverjük, először nokedli sűrűségű tésztát kapunk, majd szépen áll össze a tészta. Pár perc alatt átgyúrjuk. 15 percet pihentetjük letakarva. (ha élesztővel szeretnénk készíteni akkor 2 dkg gm friss élesztőt adhatunk pluszban hozzá és 30 percet pihentetjük) A tésztát három részre osztjuk, majd enyhén lisztezett felületen bagett alakúra formázzuk mindhárom tésztánkat. A végén még meghempergetjük egy kis lisztkeverékben. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a három bagettet és egy éles késsel bevágjuk a tetejüket. 200 C fokos előmelegített sütőben sütjük 10 percig, majd 190C fokon további 15-20 percet. Sütőrácson hagyjuk kihűlni. Csak akkor vágjuk fel, ha teljesen kihűlt.
Bevásárlólista/hozzávalók
-20 dkg Tündi Free gluténmentes kenyér és péksütemény lisztkeverék (itt vásárolható meg)
-1 teáskanál szódabikarbóna
-1 evőkanál almaecet
-1 teáskanál só
-2 dkg kókuszolaj
-200 g növényi tej
-3 dkg lenmag