Elkészítés módja

A szárazanyagokat kimérjük , vagyis a lisztkeveréket a szódabikarbónát  a sót  és a lenmagot, majd összekeverjük. A növényi tejet az olvasztott kókuszolajjal és az almaecettel összekeverjük és a szárazanyagokhoz öntjük. Jól elkeverjük, először nokedli sűrűségű tésztát kapunk, majd szépen áll össze a tészta. Pár perc alatt átgyúrjuk. 15 percet pihentetjük letakarva. (ha élesztővel szeretnénk készíteni akkor 2 dkg gm friss élesztőt adhatunk pluszban hozzá és 30 percet pihentetjük)  A tésztát három részre osztjuk, majd enyhén lisztezett felületen bagett alakúra formázzuk mindhárom tésztánkat. A végén még meghempergetjük egy kis lisztkeverékben. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a három bagettet és egy éles késsel bevágjuk a tetejüket. 200 C fokos előmelegített sütőben sütjük 10 percig, majd 190C fokon további 15-20 percet. Sütőrácson hagyjuk kihűlni. Csak akkor vágjuk fel, ha teljesen kihűlt.

Bevásárlólista/hozzávalók

-20 dkg Tündi Free gluténmentes kenyér és péksütemény lisztkeverék (itt vásárolható meg)

-1 teáskanál szódabikarbóna

-1 evőkanál almaecet

-1 teáskanál só

-2 dkg kókuszolaj

-200 g növényi tej

-3 dkg lenmag

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük