Elkészítés módja

A hozzávalókat kimérjük, majd az élesztőt elmorzsoljuk a lisztkeverékkel és a többi száraz hozzávalóval elkeverjük, majd a növényi tejet a száraz hozzávalókhoz öntjük és lágy kelt tésztát gyúrunk. Kidolgozzuk, majd meleg helyen letakarva, kétszeresére kelesztjük. Kb. 40 perc. Ha megkelt, hét részre osztjuk, majd kinyújtjuk mindegyiket kisebb kör alakúra. A hideg margarint hat részre osztjuk és az első kinyújtott tésztánkra reszeljük. Jöhet a következő kinyújtott tésztánk, arra is reszelünk margarint, majd így tovább, míg el nem fogy. A tetejét tésztával zárjuk. Az így kapott rétegezett tésztát, szép vékonyra kinyújtjuk. A kinyújtott tésztát nyolc cikkre vágjuk és a cikkeket egyenként feltekerjük croissant formájúra. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 20 percig pihentetjük és 200 C fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

 Bevásárlólista/hozzávalók

a tésztához

-20 dkg Zellei Tündi gluténmenets ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék  (itt vásárolható meg)

-10 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú gluténmentes lisztkeverék (itt vásárolható meg)

-1 teáskanál himalája só

-2 dkg élesztő

-370 g langyos növényi tej

-12,5 dkg hideg fagyos liga margarin vagy más vegán margarin

Pár fontos dolog, ami a lisztkeverékeimet jellemzi:

1. Mellékízmentesek

2. Lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaznak

3. Könnyű velük dolgozni

4.  Kiadósak és költség hatékonyak, mert duplája vagy akár triplája is lehet a folyadékfelvevő képességük

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük