A lisztkeverékeim vegán étrendbe is beilleszthetőek.
Elkészítés módja
A lisztkeverékeket kimérjük, hozzáadjuk a szódabikarbónát az édesítőt a csipet sót és a reszelt citromhéjat. Majd jöhet a kókusz vaj, a langyos növényi tej, kókusztejszín a kókuszjoghurt a vanília kivonat és a frissen facsart citromlé. Elkeverjük a száraz és a nedves hozzávalókat, először nokedli szerű tésztát kapunk, majd szépen összeáll, amit pár percig gyúrunk, és egy szép kelt tésztává áll össze. Letakarjuk és 15 percet pihentetjük. Közben elkészítjük a kakaós részt. A holland kakaóport kikeverjük az édesítőszerrel és egy kis vízzel vagy kókusztejszínnel, hogy kenhető állagot kapjunk. Ha megkelt a tészta, akkor kinyújtjuk téglalap alakúra kb. fél cm-es vastagságúra és megkenjük a kakaós masszával. Feltekerjük és kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd a tetejüket enyhén lelapítjuk. 190 C fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Bevásárlólista/Hozzávalók
-20 dkg Zellei Tündi gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék (itt vásárolható meg)
-10 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú gluténmenets lisztkeverék 500g (itt vásárolható meg)
-1 teáskanál szódabikarbóna
-fél citrom reszelt héja és leve
-2 dkg eritrit
-2 dkg Éden Prémium négyszeres édesítő
-1 evőkanál kókuszjoghurt
-3 dkg kókuszvaj
-120 g kókusztejszín
-200g langyos növényi tej
a kakaós masszához
-3-4 evőkanál holland kakaópor
-2 evőkanál négyszeres édesítőszer Stevia+eritrit keveréke
-annyi víz vagy kókusztejszín, hogy kenhető masszát kapjunk