A vegánoknak, tojásérzékenyeknek kedvezek ezzel a mennyei somlói galuska recepttel.
Elkészítés módja
Először a vegán piskótát készítjük el. A lisztkeveréket kimérjük aztán a többi száraz hozzávalóval együtt elkeverjük. Majd kimérjük a nedves hozzávalókat is és a száraz hozzávalókkal szép simára keverjük. Sütőpapírral bélelt 32X28 cm-es tepsibe simítjuk a tésztát és 12-15 perc alatt készre sütjük. A csokoládé sodóhoz 4 dl növényi tejet felforralunk, a maradék 1 dl hideg tejet az eritrittel a lisztkeverékkel és a kakaóporral elkeverjük és az összes többi növényi tejjel simára keverjük végül sűrűre főzzük. A legvégén a kókusztejszínt is hozzáadjuk. A mazsolát rumba áztatjuk. A maradék 2 dl növényi tejet ízlés szerint édesítjük eritrittel. Egy jénai tálba összeállítjuk a somlóit. A piskótát kb. 2×2 cm-es darabokra tépjük, meglocsoljuk az édesített növényi tejjel, megszórjuk a rumos mazsolával és meglocsoljuk a csokoládé mártással. A hűtőben minimum 1 órát állni hagyjuk, aztán kis tálkákban pirított durvára vágott dióval és édesített kókusztejszín habbal tálaljuk. (a kókusztejszínt szifonba készítsük a tökéletesebb hab érdekében)
Bevásárlólista/hozzávalók a piskótához
-23 dkg Tündi Free gluténmentes palacsinta piskóta sütemény lisztkeverék (itt vásárolható meg)
-6 dkg eritrit
-csipet só
-2 teáskanál sütőpor
-1 mokkáskanál szódabikarbóna
-1,5 evőkanál almaecet
-2dl víz
-0,5 dl olívaolaj/kókuszolaj
-1 teáskanál vaníliakivonat
Bevásárlólista/hozzávalok a csokoládé sodóhoz
-5 dl növényi tej ízlés szerinti + 2 dl növényi tej
-2 dl kókusztejszín
-1 teáskanál Tündi Free gluténmentes palacsinta piskóta sütemény lisztkeverék (itt vásárolható meg)
-5 dkg eritrit
-1 evőkanál négyszeres édesítő
-3 evőkanál holland kakaópor
-10 dkg aranymazsola
-1 dl rum
-10 dkg pirított, durvára vágott dió
-2 dl kókusztejszín a habhoz