Gluténmentes vegán somlói galuska Zelleitündi módra

A vegánoknak, tojásérzékenyeknek kedvezek ezzel a mennyei somlói galuska recepttel.

Elkészítés módja

Először a vegán piskótát készítjük el. A lisztkeveréket kimérjük aztán a többi száraz hozzávalóval együtt elkeverjük. Majd kimérjük a nedves hozzávalókat is és a száraz hozzávalókkal szép simára keverjük. Sütőpapírral bélelt 32X28 cm-es tepsibe simítjuk a tésztát és 12-15 perc alatt készre sütjük.  A csokoládé sodóhoz 4 dl növényi tejet felforralunk, a maradék 1 dl hideg tejet az eritrittel a lisztkeverékkel és a kakaóporral elkeverjük és az összes többi növényi tejjel simára keverjük végül sűrűre főzzük. A legvégén a kókusztejszínt is hozzáadjuk. A mazsolát rumba áztatjuk. A maradék 2 dl növényi tejet ízlés szerint édesítjük eritrittel. Egy jénai tálba összeállítjuk a somlóit. A piskótát kb. 2×2 cm-es darabokra tépjük, meglocsoljuk az édesített növényi tejjel, megszórjuk a rumos mazsolával és meglocsoljuk a csokoládé mártással. A hűtőben minimum 1 órát állni hagyjuk, aztán kis tálkákban pirított durvára vágott dióval és édesített kókusztejszín habbal tálaljuk. (a kókusztejszínt szifonba készítsük a tökéletesebb hab érdekében)

Bevásárlólista/hozzávalók a piskótához

-23 dkg Tündi Free gluténmentes palacsinta piskóta sütemény lisztkeverék (itt vásárolható meg)

-6 dkg eritrit

-csipet só

-2 teáskanál sütőpor

-1 mokkáskanál szódabikarbóna

-1,5 evőkanál almaecet

-2dl víz

-0,5 dl olívaolaj/kókuszolaj

-1 teáskanál vaníliakivonat

Bevásárlólista/hozzávalok a csokoládé sodóhoz

-5 dl növényi tej ízlés szerinti + 2 dl növényi tej

-2 dl kókusztejszín

-1 teáskanál Tündi Free gluténmentes palacsinta piskóta sütemény lisztkeverék (itt vásárolható meg)

-5 dkg eritrit

-1 evőkanál négyszeres édesítő

-3 evőkanál holland kakaópor

-10 dkg aranymazsola

-1 dl rum

-10 dkg pirított, durvára vágott dió

-2 dl kókusztejszín a habhoz

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük