Ezek a zsemlék két másik féle gluténmentes lisztkeverékemből készültek.
Elkészítés módja
A száraz hozzávalókat kimérjük és összekeverjük,az élesztőt elmorzsoljuk a lisztkeverékekkel, majd a langyos vizet az almaecettel és az olajjal egyneműsítjük és a száraz hozzávalókhoz adjuk. Elkeverjük, az elején nokedli szerű tésztánk lesz, majd ahogy beszívja magába a nedvességet az útifűmaghéj, úgy áll össze a tésztánk. Jól átgyúrjuk és 30 percet pihentetjük. Majd hétfelé osztjuk a tésztát és zsemléket formázunk belőlük. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük kókuszolajjal vagy lisztben meghempergetjük és a tetejüket bevágjuk középen. További 15 percet pihentetjük. Majd mehet a 200C fokos sütőbe kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.
Bevásárlólista/hozzávalók
-10 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú gluténmentes lisztkeverék 500g
-20 dkg Zellei Tündi gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék
-1 teáskanál szódabikarbóna
-1 ek. almaecet
-2 dkg friss élesztő
-1 tk. himalája só
-1 evőkanál olívaolaj/kókuszolaj
-360 g langyos víz