Gluténmentes zserbó Zelleitündi módra

   

Első és mennyei gluténmentes, cukormentes zserbóm.

Elkészítés módja

A hozzávalókat kimérjük, a tejet az élesztővel elkeverjük, felfuttatjuk, a lisztkeveréket a vajjal elmorzsoljuk, majd az összes hozzávalóval együtt tésztát gyúrúnk belőle. Ha törékenynek érezzük a tésztát, akkor tegyünk hozzá egy kis tejet, hogy könnyen kezelhető, nyújtható tésztát kapjunk. Hengert formálunk belőle, amit 3 egyenlő részre osztunk. 24X24 cm-es tepsit kivajazzunk (lehet 20X20-as is, úgy magasabb lesz a zserbónk), majd folyamatos lisztezés közben kinyújtjuk az első adag tésztát. Feltekerjük a nyújtófára, majd a sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A baracklekvár felét a tésztára kenjük. A darált diót elkeverjük az édesítővel és a vaníliaőrleménnyel, majd a lekvárral megkent tészta tetejére szórjuk. Jöhet a következő tészta kinyújtása, majd a baracklekvár és a darát dió. Végül a harmadik adag tésztát is kinyújtjuk és beterítjük vele a süteményt.

Késsel megszúrkáljuk, 15 percet pihentetjük, majd 170 C fokos sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük. Ha teljesen kihűlt, elkészítjük a csokimázat. Gőz felett összemelegítjük a csokoládét és az olajat és a sütemény tetejére kenjük. Ha megdermedt, felszeletelhetjük.

Bevásárlólista/hozzávalók

a tésztához

-30 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék

-10 dkg vaj

-1 tojássárgája

-2,5 dkg eritrit 

-1 evőkanál Éden Prémium Eritvia

-1 dkg élesztő

-csipet só

-vaníliaőrlemény

-1 dl hideg tej

-1 dl tejföl

-fél citrom reszelt héja

a töltelékhez

-17 dkg darált dió

-2,5 dkg Éden Prémium Eritvia porrá őrőlve

-vaníliaőrlemény

-kb. 20 dkg cukormentes házi baracklekvár

a csokoládémázhoz

-5 dkg cukormentes étcsokoládé

-1 evőkanál olaj

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük