Könnyű, gyors kevert tésztás kuglófok gyümölccsel. Már kaphatóak a bogyós gyümölcsök, mint málna, áfonya, szeder, így úgy gondoltam sütök belőle valami finomat. Bármilyen formában süthető ez a kevert tészta, én most mini kuglóf formába tettem.
Elkészítés módja
A száraz hozzávalókat kimérjük és elkeverjük. Az egész tojást az eritrittel és a steviával felhabosítjuk, majd lassú sugárban hozzácsorgatjuk az olívaolajat folyamatos keverés közben. Ezután jöhet a joghurt, a reszelt citrom leve, héja és a vaníliaőrlemény. Hozzáadjuk a lisztkeveréket, amit elkevertünk a sütőporral és a szódabikarbónával. Hozzáadjuk a tojásos keverékhez és hozzáöntjük a tejet is. Jól elkeverjük, ha kicsit sűrűnek találjuk, akkor tehetünk hozzá mégy egy kis tejet. A legvégén óvatosan hozzáforgatjuk a gyümölcsöket.
Mini kuglóf formába kanalazzuk és 180 C fokos sütőben 20-25 perc alatt tűpróbáig sütjük.
Bevásárlólista/hozzávalók
-20 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez/kelt tésztákhoz
-1 dl olívaolaj
-1,5 dl tej/növényi tej
-1 tojás
-10 dkg eritrit
-1 kávéskanál stevia
-2 evőkanál joghurt/ növényi joghurt
-1/2 cs sütőpor
-1 késhegynyi szódabikarbóna
-1 teáskanál vaníliaőrlemény
-1/2 citrom reszelt héja és leve
– 15 dkg bogyós gyümölcsök tetszés szerint