Gyümölcsös mini kuglófok Zelleitündi módra

Könnyű, gyors kevert tésztás kuglófok gyümölccsel. Már kaphatóak a bogyós gyümölcsök, mint málna, áfonya, szeder, így úgy gondoltam sütök belőle valami finomat. Bármilyen formában süthető ez a kevert tészta, én most mini kuglóf formába tettem.

Elkészítés módja

A száraz hozzávalókat kimérjük és elkeverjük. Az egész tojást az eritrittel és a steviával felhabosítjuk, majd lassú sugárban hozzácsorgatjuk az olívaolajat folyamatos keverés közben. Ezután jöhet a joghurt, a reszelt citrom leve, héja és a vaníliaőrlemény. Hozzáadjuk a lisztkeveréket, amit elkevertünk a sütőporral és a szódabikarbónával. Hozzáadjuk a tojásos keverékhez és hozzáöntjük a tejet is. Jól elkeverjük, ha kicsit sűrűnek találjuk, akkor tehetünk hozzá mégy egy kis tejet. A legvégén óvatosan hozzáforgatjuk a gyümölcsöket.

Mini kuglóf formába kanalazzuk és 180 C fokos sütőben 20-25 perc alatt tűpróbáig sütjük. 

Bevásárlólista/hozzávalók

-20 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez/kelt tésztákhoz

-1 dl olívaolaj

-1,5 dl tej/növényi tej

-1 tojás

-10 dkg eritrit

-1 kávéskanál stevia

-2 evőkanál joghurt/ növényi joghurt

-1/2 cs sütőpor

-1 késhegynyi szódabikarbóna

-1 teáskanál vaníliaőrlemény

-1/2 citrom reszelt héja és leve

– 15 dkg bogyós gyümölcsök tetszés szerint

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.